FIFA 22, maar dan gratis: op deze datum verschijnt de grote concurrent

Wanneer het op voetbalgames aankomt, dan is FIFA 22 redelijk de alleenheerser. Zeker nu Konami een andere strategie heeft gekozen en de PES-reeks links laat liggen. In plaats daarvan komt het bedrijf met eFootball 2022.

En bij gebrek aan beter is eFootball 2022 de grote concurrent van FIFA 22. Wel heeft de game van Konami één groot voordeel: het is namelijk een free-to-play game, waardoor je hem gratis kunt proberen.

FIFA 22-concurrent, maar dan gratis

eFootball 2022 kun je dus gaan spelen zonder er iets voor te betalen. En lang hoef je er niet op te wachten. Op 30 september kun je er los mee gaan. De game komt dan uit op de pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X. Daarnaast is het ook mogelijk om de game via iOS en Android te spelen. Dus eigenlijk op zo’n beetje elk platform. Dat is iets dat bij FIFA 22 nog mist. Bij de lancering van de game is het mogelijk om het op te negen tegen negen echte teams. Dat kan dan offline of online. Je kunt het opnemen tegen teams als FC Barcelona, FC Bayern München, Juventus, Manchester United, Arsenal, SC Corinthians Paulista, CR Flamengo, CA River Plate en São Paulo FC. De trailer van de game kun je hieronder bekijken.

Na de lancering moet het in de herfst voor spelers mogelijk zijn om aan de slag te gaan met Creative Teams. Daarbij is het mogelijk om je eigen team aan te maken en spelers van andere teams aan te nemen. Met dit team is het dan mogelijk om het op te nemen tegen andere teams in de wereld. Een beetje vergelijkbaar dus met wat FIFA 22 doet met Ultimate Team, maar dan zonder er voor te hoeven te betalen.

Genoeg te doen

Daarnaast is het in de FIFA 22-concurrent mogelijk om mee te doen aan Tour Events, waar je het tegen teams van de computer opneemt om prijzen te winnen. Ook heb je Challenge Events, waarmee je tegen andere spelers speelt om objectives te voltooien en meer. Ondanks dat eFootball 2022 gratis is, probeert de ontwikkelaar er wel geld mee te verdienen. Het is mogelijk om in-game currency te kopen met echt geld en op die manier de betere spelers aan je team toe te voegen. Of de game een beetje de moeite waard is, dat zien we dus eind deze maand.

Reageer op artikel:
FIFA 22, maar dan gratis: op deze datum verschijnt de grote concurrent
Sluiten