Volkswagen kijkt naar toekomst: concept toont goedkope elektrische auto

Elektrische auto's Jeroen Kraak 6 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Elektrische auto’s zijn nu vaak nog prijzig, maar dat moet in de toekomst veranderen. Tenminste, als het aan Volkswagen ligt.

Elektrische auto’s zijn de toekomst. De Europese Unie wil dat er op ons continent in 2035 alleen nog maar elektrische exemplaren gebouwd. Veel merken zijn dan ook al bezig met de ontwikkeling en bieden al elektrische modellen aan. Ook Volkswagen is al bezig, al zijn die varianten een stukje duurder dan een exemplaar dat op benzine rijdt. Toch moet dat in de toekomst anders zijn.

Volkswagen toont nieuwe elektrische auto

Tijdens de IAA Mobility Show in München laten de verschillende merken al zien wat voor plannen ze hebben met elektrische auto’s. Volkswagen laat daar het nieuwe concept zien van het ID LIFE-model. Deze blijkt verrassend betaalbaar, want deze zou zo’n 20.000 euro moeten kosten. Het bedrijf heeft voor deze auto dan ook een jongere doelgroep voor ogen. Het zegt dan ook in een verklaring dat lifestyle en persoonlijke expressie nog belangrijker worden bij een (elektrische) auto.

Volkswagen heeft nu de eerste plaatjes van de auto laten zien, wat een vrij futuristische indruk geeft. Het mooie is dat de wagen gemaakt is van gerecycled materiaal. Natuurlijk is het belangrijkste echter hoe de auto presteert. De ID LIFE heeft 234 pk en gaat van 0 naar 100 in 6,9 seconden. Een ander belangrijk punt bij een elektrische auto is de actieradius. Bij deze Volkswagen ligt die rond de 400 kilometer. In 2025 moet deze op de weg verschijnen.

Concurrentie

Volkswagen gaat hiermee de concurrentie aan met Tesla. Ook het bedrijf van Elon Musk komt met een goedkopere elektrische auto op de markt. Tesla liet vorig jaar weten met een model te komen dat rond de 25.000 dollar moet kosten. Deze moet als alles goed gaat ergens in 2023 verschijnen.

Vermoedelijk zijn dit niet de enige merken die zich gaan richten op het goedkopere segment en zal het maar een kwestie van tijd zijn totdat meer merken laten zien wat ze kunnen. De grote vraag is natuurlijk wanneer de elektrische auto’s allemaal echt te koop zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Electrek

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen