Volkswagen na 84 jaar verder als Voltswagen: 1 aprilgrap of toch echt?

Elektrische auto's Mark Hofman 30 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Er is op dit moment heel veel verwarring in de autowereld. Gistermiddag verscheen er een persbericht online waarin Volkswagen, voor het eerst in 84 jaar, een naamsverandering aankondigde. Maar gezien dat bericht heel snel weer verdween weten veel mensen nu niet waar ze aan toe zijn.

In het bericht was te lezen dat Volkswagen met de naamsverandering zijn focus op de elektrische automarkt duidelijk wilde maken. Het bedrijf zou met ingang van dit jaar verder gaan onder de naam Voltswagen. Maar hebben we hier te maken met een vervroegde 1 aprilgrap of is er iets anders aan de hand?

Gaat Volkswagen verder als Voltswagen?!!

Volkswagen heeft gistermiddag een persbericht online gezet dat het daglicht niet mocht zien. Dat is in ieder geval al duidelijk. Of het nu gaat om een 1 aprilgrap of echte plannen: het was zeker niet de bedoeling dat het bericht al naar buiten zou komen. Dat 29 maart 2021 niet op de planning stond was namelijk te zien aan de snelheid waarmee het bericht verdween.Sterker nog: het werd zo snel offline gehaald dat weinig media de tijd hebben gehad om het bericht goed te analyseren.

Iets dat USA Today wel heeft kunnen doen en daardoor overtuigd is van het feit dat we niet te maken hebben met een grap voor de lolligste dag van het jaar. Volgens de nieuwsoutlet stond er namelijk een opvallende datum in het persbericht: 29 april 2021. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat de 1 aprilgrap niet een paar dagen eerder verschenen is, maar dat er een fout is geweest met betrekking tot de maand. Wat dat betreft zou het dus daadwerkelijk zo kunnen zijn dat Volkswagen, voor het eerst in 84 jaar, van naam gaat veranderen.

Volkswagen ID.4 elektrische auto
Volkswagen ID.4 (Afbeelding: Volkswagen)

Ondanks het feit dat de naam Voltswagen en het bijpassende logo eerder wat wegheeft van een foute grap, laten anonieme bronnen vanuit het bedrijf weten dat de verandering echt op de planning staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen