Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 30 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Google viert bevrijding containerschip Ever Given met hilarische easter egg

Het Suezkanaal is de laatste dagen flink in het nieuws geweest, doordat de Ever Given-boot goed vast zat. Google speelt daar nu op in met een easter egg. Easter eggs zijn vaak grappig bedoelde verwijzingen naar andere zaken in het leven. Vooralsnog krijg je hem alleen te zien wanneer je op Engelse woorden googelt.

De Ever Given-boot heeft een flinke tijd vastgezeten in het Suezkanaal, met alle gevolgen van dien. De wereldwijde handel, die enorm profiteert van het aangelegde kanaal, heeft een tijd stilgelegen. In sommige gevallen keerden sommige boten weer huiswaarts, terwijl een enkele een omweg maakte. De geschatte schade van de vastgelopen Ever Given is zo’n 400 miljoen euro per uur.

Ever Given zat vast

Maar inmiddels is de boot losgemaakt en vindt er weer doorvoer plaats. Dat betekent dat schepen wederom gebruik kunnen maken van de afsnijroute in Afrika. En dat is goed nieuws, aangezien het heel veel tijd scheelt wanneer boten gewoon gebruik kunnen maken van de route naar de Indische Oceaan.

Google easter egg
Ever Given easter Egg in Google (Afbeelding: Google, bewerking: Wesley Akkerman)

Toen het schip, genaamd Ever Given, nog vastzat, zorgde dat voor een opmerkelijke file op het water. Want andere schepen konden er natuurlijk niet langs, waardoor ze hun ankers moesten uitgooien en moesten wachten tot die proces afgerond was. Het zou weken duren, was de prognose.

Google brengt easter egg uit

Nu het probleem opgelost is en de schepen wederom lekker kunnen varen, heeft Google een grappige easter egg toegevoegd aan de zoekmachine van het bedrijf. Wanneer je nu zoekt op suez canal (dus niet Suezkanaal), dan krijg je bovenin namelijk boten te zien die van rechts naar links varen.

Ever Given app: verkas het containerschip van het Suezkanaal naar je achtertuin

Je ziet diezelfde animatie, die echt behoorlijk simpel in opzet is, ook wanneer je op de naam Ever Given zoekt. Dan maakt het niet uit of je in het Engels of Nederlands zoekt, omdat het gewoon een naam is. De easter egg doet verder niets en is puur bedoeld als knipoog naar de vervelende situatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!