Tesla onthult het grote geheim over een muisstille cabine

Elektrische auto's Wesley Akkerman 17 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla maakt in een nieuwe video bekend wat het geheim is van een muisstille cabine: speciaal door het bedrijf ontwikkeld glas. Het komt niet vaak voor dat de automaker informatie naar buiten brengt over ontwikkelingen en producten, wanneer daar niet een heel evenement aan vastzit. Maar het gebeurt nu toch.

In 2016 kwam naar buiten dat de elektrische autofabrikant werkt aan een geheim project. Aan de leiding van dat project, genaamd Tesla Glass, staat Mike Pilliod, een voormalig Apple-medewerker. Destijds was hier weinig over bekend, maar in de jaren erna heeft het bedrijf wel een nieuwe expertise ontwikkeld met dit glas.

Tesla Glass zorgt voor stille cabines

Tesla gebruikt het zelfontwikkelde glas voor een aantal producten, waaronder zijn auto’s en energieproducten. Denk dan bijvoorbeeld aan de zonnepanelen die je op het dak van je huis legt. Die producten vallen onder de noemer Solarglass. Pilliod legt het allemaal uit in een recent gepubliceerde video, die je hieronder bekijkt.

In de video geeft Tesla een glimp van het glas-technologie centrum in Los Angeles in de Verenigde Staten. In de video concentreert Pilliod zich op de elektrische auto’s van het bedrijf. Dat is ook waar de naam van die video en dit nieuwsbericht vandaan komt. De automaker noemt het zelfs ‘akoestische technologie’.

Zelf ontwikkeld glas voor de stilte

In de bovenstaande video heeft Pilliod het over dubbele beglazing, die voorzien is voor een akoestische laag. Die zit tussen het glas in. De eerste elektrische auto waarvan duidelijk is dat die de technologie aan boord heeft, is de Tesla Model 3. Het gaat om het vernieuwde model dat eind vorig jaar gepresenteerd werd.

Tesla Model 3 vs Ford Mustang Mach-E: titanenstrijd om de toekomst

Verder maakt de ingenieur interessante opmerkingen over de manier waarop Tesla het speciale glas inzet. Zo moet het glas veilig zijn en niet voor extra schade zorgen tijdens ongelukken. Ook zit er uv-bescherming in, zodat je beschermd bent tegen de zon terwijl je lekker naar de horizon rijdt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tesla

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen