Samsung Galaxy S21-gebruikers nu al aan de slag met Android 12

Smartphones Mark Hofman 14 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Mensen met een Samsung Galaxy S21 in huis hebben geluk. Samsung maakt vandaag namelijk bekend dat de testversie van One UI 4.0 naar de vlaggenschipserie komt. Dat houdt dus simpelweg in dat jij nu al aan de slag kan gaan met Android 12.

Het nieuwe besturingssysteem van Google wordt officieus pas volgende maand verwacht, maar is nu dus wel al te testen. Dat was al het geval, maar nu kunnen mensen ook ondervinden hoe Samsung het nieuwe besturingssysteem aan gaat kleden.

Android 12 Samsung Galaxy S21
Privacy-instellingen (Afbeelding: Samsung)

Samsung Galaxy S21 krijgt Android 12

Bij Android is het nu eenmaal zo dat iedere fabrikant zijn eigen versie van het besturingssysteem produceert. Bij Samsung krijg je als consument dus One UI 4.0 dat gebaseerd is op Android 12. Je krijgt wel degelijk toegang tot alle nieuwe functionaliteiten, maar dan wel op de manier waarop het Zuid-Koreaanse bedrijf wil dat je ze krijgt. Dat zorgt ervoor dat de betaversie van Samsung Galaxy S21 er eentje is die we nog niet eerder gezien hebben.

Dat laatste is erg belangrijke voor Samsung Galaxy S21 bezitters in Nederland, want op die manier weet je wat je binnenkort te wachten staat. Op dit moment is het namelijk alleen voor consumenten uit de Verenigde Staten mogelijk om het nieuwe systeem te testen. Dat lijkt misschien op slecht nieuws voor jou, maar je krijgt de komende tijd waarschijnlijk een goede indruk van het nieuwe uiterlijk en de nieuwe functionaliteiten. Je smartphone gaat dit jaar nog veranderen en nu weet je precies op welke manier.

Android 12 Samsung Galaxy S21
Nieuwe widgets (Afbeelding: Samsung)

One UI 4.0

Zoals gezegd ziet Android 12 er op de Samsung Galaxy S21 anders uit dan je tot nu toe gezien hebt. Dat heeft te maken met One UI 4.0: de skin die Samsung over het besturingssysteem heen legt. Dat doen fabrikanten om smartphones een eigen uiterlijk te geven, al begint de nadruk op dat sausje de afgelopen paar jaar wel steeds minder te worden.

Google Chrome voor Android 12 is een droom voor fanatieke gebruikers

Als consument heb je bij Samsung ook de keuze om een eigen Thema te installeren en dat lijkt met One UI 4.0 alleen maar meer te worden. Ben je benieuwd naar de opties voor Android 12? Lees dan zeker even het artikel van Samsung zelf!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen