Google Chrome voor Android 12 is een droom voor fanatieke gebruikers

Apps Wesley Akkerman 24 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Google Chrome op Android krijgt in de toekomst een handige functie, waardoor je veel beter kunt multitasken op je smartphone of tablet. Met Android 12 op het apparaat kun je Chrome namelijk in meerdere vensters openen. Dat blijkt uit een aantal regels code die zijn opgedoken in een recent geüpdatete versie van de app.

Uit die code blijkt dat je Google Chrome tot vijf keer kunt openen op je smartphone of tablet. Binnen elk venster kun je zoveel tabs openen als je zelf wil. Bovendien is het zo dat elk venster van de populaire browser ook opduikt in het appoverzicht. Maak je gebruik van splitscreen, dan kun je dus twee browsers gelijktijdig hebben openstaan.

Google Chrome wordt een stuk handiger

Op moment van schrijven kun je al met een omweg twee vensters van Google Chrome openen op Android. Maar meer dan twee lukt niet en het werkt alleen wanneer je een tab naar een ander venster verplaatst. Het is dus niet echt een goedwerkende functie momenteel, waardoor er dus veel ruimte voor verbetering is.

Google Chrome Android
De Chrome browser. (Afbeelding: Pexels / Deepanker)

Wanneer de update doorgevoerd wordt, komt er een extra knopje bij in het contextmenu. Als je op de knop drukt, dan open je een extra venster van Chrome in de splitscreenmodus. Dit is goed nieuws voor iedereen die graag multitaskt op zijn Android. Het is bovendien fijn om te zien dat Google hiermee een beperking van de browser opheft.

Handig voor specifieke smartphones

Dergelijke functies – in het algemeen – zijn handig voor eigenaren van tablets en opvouwbare smartphones (denk dan aan de Galaxy Z Fold en niet de Z Flip). Die hebben namelijk veel meer schermruimte te benutten. Browsers behoren vaak tot de meest gebruikte apps op mobiele apparaten. Dus hoe handiger die worden, hoe beter dat is voor de eindgebruiker.

Samsung Galaxy Z Fold 3: 5 dingen die je moet weten over de smartphone

Wanneer de functionaliteit uitgerold wordt, is nog niet duidelijk. Wel weten we dat je de optie kunt uitproberen wanneer je Android 12 op je smartphone of tablet zet. Ook heb je dan een afwijkende versie van Google Chrome nodig, namelijk Beta, Dev of Canary. Zet nog even de juiste vlag om en je bent er klaar voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

XDA Developers

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen