Klassieke Nintendo-spelcomputer voor enorm bedrag verkocht

Games Jelle van Es 24 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De laatste tijd hebben we heel wat interessante veilingen gezien. Daarbij gingen voornamelijk games voor bizarre bedragen over op een andere eigenaar. Zo werd Super Mario 64 onlangs voor meer dan 1,5 miljoen dollar verkocht. Wat dat betreft valt deze verkoop van een oude Nintendo-spelcomputer tegen. Maar tegelijkertijd is het ook weer interessant.

In Japan werd het afgelopen weekend voor een bedrag van 9.100 dollar een oude Nintendo Game & Watch systeem verkocht. Dat is dus een schijntje in vergelijking met de games, maar tegelijkertijd is het ook wel interessant om er naar te kijken.

Nintendo-spelcomputer voor enorm bedrag verkocht

Het gaat hier om een zogenaamde commemorative edition van een Nintendo Game & Watch met de game Donkey Kong. Het is een speciale editie die werd gemaakt om te vieren dat er wereldwijd 20 miljoen Game & Watch-exemplaren waren verkocht. Dat waren lossen systemen, waarop je zeer simpele games kon spelen en wordt gezien als de voorloper van de succesvolle Game Boy. Het is daarmee dus echt iets dat geldt als een collectible, waardoor de uiteindelijke prijs ietwat tegenvalt ten op zichte van wat we de laatste tijd gezien hebben. Maar aan de andere kant: als je bedenkt dat de systemen destijds enkele tientjes kostten, dan is het een flinke winst.

Het extra unieke aan de verkoop is dat men eigenlijk niet weet hoeveel van dit soort exemplaren op de markt zijn. Nintendo heeft daar nooit iets over naar buiten gebracht. Volgens John Hardie, die de directeur is van de National Videogame Museum in de Amerikaanse Texas, zouden er drie exemplaren van bestaan. Dat liet hij weten tegenover Ars Technica. Eén exemplaar voor elke persoon die op de afbeelding staat.

Veel, maar ook weinig

Daarmee is het bedrag van 9.100 dollar veel voor de Nintendo Game & Watch, maar tegelijkertijd ook weer heel erg weinig. Grote kans dat we hem in de toekomst terug gaan zien, maar dan op een andere veiling dan via Yahoo Japan, wat wellicht een te kleine markt was voor dit product.

De Nintendo Switch vestigt een uniek record in Japan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen