De Nintendo Switch vestigt een uniek record in Japan

Games Jelle van Es 16 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De Nintendo Switch is inmiddels een paar jaar op de markt en is in die tijd behoorlijk succesvol. Zeker met de uitbraak van de coronacrisis was de spelcomputer zeer populair en eigenlijk niet aan te slepen. Inmiddels is hij weer redelijk goed op voorraad en kun je hem scoren.

En met dat succes is het logisch dat er ook veel games worden verkocht. Toch heeft de Nintendo Switch nu iets voor elkaar gekregen wat geen enkel andere spelcomputer is gelukt in Japan en daarmee een uniek record neergezet.

Nintendo Switch vestigt uniek record in Japan

Het record dat de Nintendo Switch heeft gevestigd heeft te maken met de verkocht games. Elke week wordt er een Top 30 in Japan geplaatst met de best verkochte games van die week. En in de week van 8 augustus is er dus iets speciaals gebeurt. Want de complete Top 30 is namelijk gevuld met een game voor de Nintendo Switch. Dat is behoorlijk opvallend. Zeker als je bedenkt dat de nummer 30 van de game net iets meer dan 2.000 keer is verkocht. Dat betekent dus dat geen enkele game voor de PlayStation 4 of 5 in die week iets meer deed dan 2.000 verkochte exemplaren.

Nintendo Switch
Nintendo Switch (Afbeelding: Unisplash / Sara Kurfeß)

Overigens was het niet echt een goede week in Japan wanneer het aankomt op verkochte games. Wellicht dat daarom de Nintendo Switch dit record kon vestigen. Want de best verkochte game van de week was Minecraft. Met bijna 15.000 verkochte exemplaren was het geen hele succesvolle week. Met dat soort getallen was het dus redelijk makkelijk om in de top te komen. En dus uiteindelijk dit record te pakken. Daarbij helpt het dus ook dat er geen grote releases waren voor andere spelcomputers. Ook helpt het de spelcomputer dat er eigenlijk geen handhelds meer zijn in Japan. De Nintendo 3DS krijgt eigenlijk geen releases meer en omdat handhelds over het algemeen populair zijn in het Japan, heeft de Switch dus de markt redelijk voor zichzelf.

Switch blijft het goed doen

De Nintendo Switch blijft het dus goed doen in Japan. En de kans is groot dat dat voorlopig wel zal blijven. De spelcomputer blijft door de combinatie tussen handheld en spelcomputer populair in het land en er komen de aankomende tijd ook weer een aantal interessant games aan. Maar of het volgende week ook weer de hele Top 30 voor zichzelf heeft, dat is maar de vraag. Wil je meer lezen over alles dat met de spelcomputer te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtpagina.

PlayStation 2 als een Nintendo Switch: zo zou de console eruit zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen