PlayStation 2 als een Nintendo Switch: zo zou de console eruit zien

Games Jelle van Es 10 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation 2 is één van de meest succesvolle spelcomputers die op de markt is geweest. En er zijn veel klassieke games voor verschenen. En nu is er een creatieveling die zo’n oude spelcomputer heeft omgezet naar een soort Nintendo Switch.

En met een soort Nintendo Switch bedoelen we een PlayStation 2 die je als draagbare versie overal mee naar toe kan nemen. Dit is gedaan door een modder genaamd GingerOfOz.

De Nintendo Switch, maar dan een PlayStation 2

De beste man noemt zijn draagbare PlayStation 22n PS2 Eclipse. Het is een spelcomputer die het mogelijk maakt om PlayStation 2-games te spelen terwijl je onderweg bent. Net als de Nintendo Switch dus. Bij het maken van dit draagbare ding heeft de maker kosten nog moeite gespaard om er iets moois van te maken. En het is nog altijd echt een PS2. Zo heeft hij een moederbord van de oude spelcomputer gepakt en die kleiner gemaakt om hem op die manier goed te gebruiken.

Daarnaast is er gebruik gemaakt van een case die door de maker special van een 3D print is gemaakt. Vervolgens is er gebruik gemaakt van knoppen die oorspronkelijk te vinden waren in de PlayStation Vita. En er wordt gebruik gemaakt van een Nintendo Switch zelf. Nou ja, de joysticks die in die spelcomputer zit. En met dat alles kun je de game spelen op een 4 inch scherm met een 480p display. Verder is de PS2 Eclipse voorzien van speakers, een ingang voor een koptelefoon en een lampje dat aangeeft hoe de batterij er voor staat.

Lange laadtijden

Toch is niet alles handig aan deze PS2 Eclipse. In tegenstelling tot de Nintendo Switch zijn de laadtijden nogal traag. Dit omdat het alles vanaf een USB-drive moet inladen en dat gaat wat langzaam. Dus wanneer je een game een tijd wil gaan spelen dan moet je er rekening mee houden dat je een stukje geduld nodig hebt. Maar tof is het dus zeker wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen