Android 12 ziet waarschijnlijk op deze datum officieel het daglicht

Apps Wesley Akkerman 13 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Onlangs lanceerde Google de laatste bèta van Android 12. Mogelijk duurt het nu dus niet lang meer voordat de upgrade voor iedereen beschikbaar is. Ten tijde van die release zei het bedrijf dat de release niet lang op zich laat wachten. Maar uit nieuwe geruchten blijkt dat het mogelijk toch langer duurt dan je verwacht.

De website XDA Developers claimt interne documenten van Google in handen te hebben. In die documenten staat onder meer wanneer de laatste updates uitkomen voor Android 10, Android 11 en Android 12. Ook staan er de ASOP-releasedata van die builds, waaronder informatie over het aankomende Android 12. ASOP staat voor Android Open Source Project.

Wanneer verschijnt Android 12?

Volgens het document staat de releasedatum van de ASOP-versie van Android 12 gepland op 4 oktober. Dat is waarschijnlijk dezelfde dag dat de openbare versie eveneens beschikbaar is. In het verleden bracht Google de ASOP- en openbare versie namelijk gelijktijdig uit en er is geen indicatie dat het dit jaar anders gaat.

Google I/O Android 12
Android 12 (Afbeelding: Google)

De ASOP-uitgaven van Android 9, Android 10 en Android 11 vielen allemaal op dezelfde dag als de versie die beschikbaar is voor het publiek. De kans is dus groot dat dit ook voor versie 12 geldt. In geval op de eigen Pixel-smartphones van het bedrijf; andere fabrikanten hebben vaak extra tijd nodig voor het upgraden van hun smartphones.

Google heeft niets bekendgemaakt

Ondanks dat houden we nog een slag om de arm. Google heeft namelijk nog niets bekendgemaakt over de release van de nieuwste versie van het besturingssysteem. Het zou kunnen dat Android in september verschijnt, maar die kans wordt wel steeds kleiner. We hebben nog ruim tweeëneenhalve week te gaan deze maand.

Omdat Google wel aangaf dat de release nog maar enkele weken op zich liet wachten, lijkt zo’n releasedatum van 4 oktober toch waarschijnlijk. Helaas is het koffiedik kijken en weten we niets zeker tot Google zelf iets aankondigt. Het is dus nog even wachten op de officiële bevestiging van de zoekmachinegigant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

XDA Developers

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen