De Tesla Model S Plaid zet een indrukwekkend nieuw record neer

Elektrische auto's Jeroen Kraak 13 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Een Tesla Model S Plaid op de Nurburgring. Dat levert natuurlijk mooie plaatjes op, maar ook een indrukwekkend nieuw record.

De Nurburgring is natuurlijk een van de mooiste circuits in Europa. Dan hebben we het niet over het Formule 1-circuit maar de Nordschleife, de verlengde baan die in totaal 20,8 kilometer lang is. Doordat het een lang circuit is, is het ideaal om auto’s tot het uiterste te testen. Dat deed Tesla met haar Model S Plaid en daaruit komt een bijzonder resultaat.

Een nieuw record voor Tesla

Over die 20,8 kilometer deed de Tesla Model S Plaid 7:35:579 minuten en haalde daarbij een topsnelheid van 279 kilometer. Op zich geen bijzondere cijfers zou je denken, gezien de snelheid van een Bugatti maar dat is natuurlijk een benzineauto. Deze rondetijd is een record voor een elektrische auto. De Tesla met de Zweedse coureur Andreas Simonsen achter het stuur, was daarmee sneller dan de elektrische Porsche Taycan Turbo die het ronderecord sinds 2019 in bezit had.

Het nieuws werd de wereld ingeslingerd via hét favoriete PR-kanaal van Tesla: het Twitter-account van Elon Musk. De grote baas twitterde dat de Tesla Model S Plaid het officiële snelheidsrecord voor een elektrische productieauto heeft gepakt, compleet onaangepast en rechtstreeks uit de fabriek. Overigens mag de enorme motor daarin niet vergeten worden. Dit is een tri-motor met 1.020 pk. De gemiddelde snelheid van het voertuig was 164,615 kilometer per uur.

Nog meer plannen

Overigens blijft het daar niet bij. Elon Musk heeft nog meer plannen laat hij weten. “De volgende zal een aangepaste Tesla Model S Plaid zijn met aerodynamische oppervlaktes, carbon-remmen en racebanden. Het kan dus nog een tandje harder. Alle records op de Nurburgring zijn hier te vinden.

De Model S Plaid is de snelste Tesla op dit moment. De auto heeft een topsnelheid van 321 kilometer per uur en gaat binnen 1,99 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen