Je Tesla krijgt een software-update en dit is waarom je ‘m wil installeren

Elektrische auto's Jeroen Kraak 4 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Elektrische auto's hebben net zoals andere elektrische producten af en toe een update nodig. Tesla-bezitters kunnen nu de 2024.20-update installeren en wij vertellen je waarvoor die is.

Vroeger was het simpel: je bracht je auto een keer per jaar naar de garage voor een grote of kleine beurt om mankementen te herstellen. Bij elektrische auto’s, zoals een Tesla, gaat dat net even anders. Hoewel je soms reparaties nodig hebt, is de software up-to-date houden extra belangrijk.

Tesla heeft met 2024.20 een nieuwe software-update uitgebracht die een aantal functies verbetert. Deze brengt onder andere verbeteringen aan de verlichting.

Dit verbetert de nieuwe software-update van Tesla

Wat ga je dan merken? vMisschien wel de belangrijkste verbetering is te vinden in Tesla’s met matrix LED koplampen. De adaptieve koplampfunctie houdt nu rekening met bochten in de weg. Daarnaast verlichten de koplampen ook beter als je op de snelweg rijdt.

Qua Comfort krijgen alle Tesla Model 3 en Y en de nieuwe Tesla Model S en X een fijne update: als je stil staat koelt de airconditioning de auto sneller. Daarnaast wordt ook de batterij beter gekoeld voor betere prestaties als je bij de Supercharger staat.

Zo veel geld kost het om een elektrische auto op te laden
De Model Y. (Afbeelding: Tesla)

Een speciale update voor de gamers

Als je bij de Supercharger staat, wordt het nog interessanter om de populaire game Beach Buggy spelen. Deze wordt aangeboden in Tesla Arcade, het gameplatform dat in het infotainmentsysteem auto zit. Als je straks aan het bijladen bent bij de laadpalen van Tesla, kan je daar een snelle tijd in het spel neerzetten. De beste tijden komen op een leaderboard van de desbetreffende Supercharger.

Tesla rolt de update op dit moment de update uit. Dat betekent nog niet dat je ‘m meteen al kan verwachten. Mogelijk moeten sommige modellen iets langer wachten, maar hij is in aantocht.

Om de update te installeren moet je het tabblad Software op het touchscreen openen. Als er een nieuwe update klaar staat, krijg je dan ook melding. Dan kan je kiezen om ‘m meteen te installeren, of dit later te doen. Ook is in de Tesla-app te zien wanneer er een update klaarstaat. Succes alvast met Beach Buggy!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen