Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische fietsen 13 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze opvouwbare elektrische fiets heeft een actieradius van 130 km

De elektrische fiets blijft zich als een malle ontwikkelen. Prettig, want op deze manier krijgen consumenten steeds mooiere modellen om uit te kiezen. Zo ook deze gloednieuwe Fiido X.

Deze opvouwbare elektrische fiets beschikt namelijk over een compact ontwerp en een uiterst indrukwekkende batterij. Volgens het bedrijf is het zelfs mogelijk om 130 kilometer te fietsen wanneer de accu volledig is opgeladen.

De indrukwekkende Fiido X

Als ik heel eerlijk moet zijn kom ik niet vaak een opvouwbare elektrische fiets tegen waar ik van onder de indruk ben. De Fiido X brengt daar overigens wel verandering in. Dit model is namelijk voorzien van een vrij imposante accu, die je dus tot 130 kilometer op sleeptouw neemt. Nu zijn dit soort cijfers natuurlijk altijd gebaseerd op de ideale omstandigheden, maar voor een opvouwbare elektrische fiets is het zeker niet misselijk.

De 417.6wH batterij gaat overigens niet alleen lang mee, maar zorgt er ook voor dat je een snelheid van maximaal 25 kilometer per uur kunt halen. Hiermee voldoet hij aan de Europese wetgeving en mag je er dus gewoon mee de weg op. Verder is die batterij ook gewoon op te laden, maar zit die aansluiting op een opvallende plek. Je kunt via de stang van het zadel de batterij weer bijtanken.

Aan de onderkant van de zadelstang zit overigens een opvallend cijferslot, waarmee je de fiets makkelijk en veilig op kunt bergen. Dat is erg prettig want met een gewicht van 3 kilogram is de fiets makkelijk met je mee te nemen.

Opvouwbare elektrische fiets

De elektrische fiets is in de afgelopen jaren als een malle gestegen in populariteit, maar dat geldt nog niet voor de opvouwbare modellen. Zonde, want ze zijn wel oprecht heel erg handig om mee te nemen in het openbaar vervoer of in de auto.

Elektrische fiets: de 5 beste opvouwbare modellen voor 2021

Meer weten over deze speciale modellen en benieuwd welke je precies in huis moet halen? Lees dan zeker even het lijstje dat we erover schreven!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!