De Nintendo Switch is ein-de-lijk goedkoper geworden

Games Jelle van Es 13 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De Nintendo Switch is inmiddels alweer vier jaar op de markt. Sinds de lancering heeft hij altijd een vaste prijs van 329 euro gehad. En die ging bij veel winkels omhoog op het moment dat de coronacrisis uitbrak.

Maar nu is er goed nieuws rondom de prijs van de Nintendo Switch. Die is namelijk gedaald, waardoor het nog fijner is om de spelcomputer in huis te halen. Of je wacht natuurlijk op het nieuwe model.

Nintendo Switch in prijs gedaald

Officieel geeft Nintendo nooit een adviesprijs voor de Nintendo Switch. Maar op hun eigen website werd hij volgens Eurogamer nu goedkoper aangeboden. En het bedrijf verwacht dat retailers gaan volgen. Bij Bol.com is hij met 309 euro nog niet heel erg goedkoop, maar minder dan de standaard 329 euro die lang gold voor de spelcomputer. Bij Amazon is de prijs een stuk scherper. Daar kun je de spelcomputer nu namelijk voor 294 euro kopen. En dat is toch 35 euro minder dan dat je er standaard voor betaalt. Dat extra kun je dan gebruiken om een game te kopen, zoals Hades.

Nintendo Switch OLED
De OLED zorgt voor de prijsdaling (Afbeelding: Nintendo)

Volgens Nintendo is het logisch dat de Nintendo Switch nu goedkoper is. Het zou te maken hebben met het verschil in de koersen van munteenheden, waardoor het goedkoper is om de spelcomputer op de Europese markt te brengen. Daarnaast komt er binnenkort een nieuw model op de markt. De OLED-versie zou dus uiteindelijk dit oude model kunnen gaan vervangen. Overigens is dit niet het oudste model dat nu te koop is. Het gaat al om het model met de verbeterde batterijduur, waardoor je hem langer kunt gebruiken.

Switch Lite ook goedkoper

Naast de standaard Nintendo Switch, zien we dat de Lite-versie ook in prijs is gedaald. Die was standaard 229 euro, maar kun je nu voor twee tientjes minder scoren. De OLED-versie van de Switch verschijnt overigens op 8 oktober.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen