Galaxy S21 Ultra: 5 apps en features waarmee je er het meeste uithaalt

Smartphones Lisanne Beijen 28 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Halverwege januari werd de Samsung Galaxy S21 Ultra tijdens Galaxy Unpacked aangekondigd. Het toestel heeft een flink prijskaartje maar daar krijg je ook veel geavanceerde features en onderdelen voor terug.

Wanneer je een nieuw toestel in je hand hebt is het altijd lekker om meteen te weten welke features de moeite waard zijn om direct te gebruiken. De handigste features en beste apps voor de smartphone staan alleen niet altijd in grote letters op de doos geschreven. Om het meeste uit jouw nieuwe Galaxy S21 Ultra te halen lichten wij daarom een aantal goede apps en functies voor je uit.

Gebruik de S-Pen op je Galaxy S21 Ultra

De officiële S21 Ultra case wordt geleverd met een S-Pen. Heb je die case niet? Dan bestaat de kans dat je niet weet dat dit toestel perfect werkt met iedere Galaxy Note series of Galaxy Tab S series S-Pen stylus. Heb je een S-Pen in huis? Tik dan met het puntje van de pen op het scherm en hij werkt direct.

Een app voor de tekenaars

Wie een S-Pen heeft kan hem gebruiken om notities en screenshots te maken, maar kan hem ook gebruiken om te tekenen op zijn smartphone. De Android stylus is niet compatibel met enorm veel verschillende goede apps maar wie van tekenen houdt moet de app Infinite Painter zeker eens uitproberen.

S Pen galaxy Galaxy S21 Ultra
Verschillende S Pen’s (Afbeelding: Samsung)

Fotografeer in het donker met je Galaxy S21 Ultra

Op een nieuwe Galaxy S21 Ultra moet je even zoeken naar nieuwe functies. Een handige functie om te lokaliseren op je nieuwe smartphone is de zogenaamde nachtmodus van de camera. De camera van de nieuwe Samsung smartphone werkt al heel goed wanneer er weinig licht is, maar heeft deze speciale modus wanneer het echt donker is. De nachtmodus verbetert de kwaliteit van foto’s die in het donker worden genomen enorm.

Je vindt deze functie door in het modi-paneel naar ‘Neer’ te scrollen (naast de sluiterknop). Hier staan alle verschillende modi voor je op een rij. Zoek hier naar het maantje of ‘Nacht’.

Heb je een videogesprek? Stel een achtergrond in

We Zoomen en videobellen ons tegenwoordig wat af. Goed nieuws voor wie fan is van de kleurrijke en fantasierijke achtergronden op Zoom: het is ook mogelijk om zelf je achtergrond in te stellen op wanneer je aan het videobellen bent met je Galaxy S21 Ultra.

Dit kan via je Instellingen >> Geavanceerde functies >> Videogesprek effecten. Hier kun je kiezen om de achtergrond van het videogesprek te vervagen, kiezen voor een kleur of voor een foto die op je smartphone staat.

Videobellen thuiswerken tips
“Horen jullie mij?” (Afbeelding: Harry Cunningham)

Bewaar belangrijke notities in Simpan

Een populaire app om notities in te bewaren, zowel op desktop als op smartphones, is EverNote. Een nieuwe app genaamd Simpan gaat de concurrentie aan met Evernote en is zeker het proberen waard. Simpan heeft een strakke en gebruiksvriendelijke interface en functioneert perfect om notities, recepten, to-do’s en meer in op te slaan. De app is goed beveiligd en biedt de mogelijkheid om van alles wat je er in opslaat een backup te maken op de SD-kaart van je blinkende Galaxy S21 Ultra smartphone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen