Samsung Galaxy S21 Ultra voorzien van S Pen, meer smartphones zullen volgen

Smartphones Mark Hofman 15 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S21 Ultra, die gisteren werd aangekondigd tijdens Galaxy Unpacked 2021, is voorzien van S Pen ondersteuning. Uniek, want de ondersteuning was tot op heden alleen bij Note-smartphones te vinden. Alleen blijft het daar niet bij.

Tijdens de presentatie van gistermiddag liet Samsung doorschemeren dat de stylus niet beperkt zal blijven tot de Note-serie of de S21 Ultra. Er zullen meer smartphones volgen.

S Pen-ondersteuning voor meer Galaxy-toestellen

De Samsung Galaxy S21 Ultra is dit jaar voorzien van S Pen-ondersteuning. Enerzijds is dit erg tof om te zien, aangezien de stylus de gebruikservaring op positieve wijze weet te veranderen. Anderzijds is het zonde om te zien dat een kenmerkende accessoire niet exclusief meer voor de Note-serie is. Hierdoor verdwijnt het, inmiddels, enige verschil tussen de twee vlaggenschipseries. Alleen lijkt de ondersteuning niet alleen voor vlaggenschepen te blijven.

Samsung Galaxy S21 Ultra
S-Pen voor de S21 Ultra (Afbeelding: Samsung)

Tijdens Galaxy Unpacked 2021 werd duidelijk dat er grotere plannen zijn voor de S Pen. Ondanks het feit dat er niet verteld werd welke toestellen de ondersteuning krijgen, weten we wel dat Samsung verder kijkt dan zijn vlaggenschepen. Het bedrijf zet zich, naar eigen zeggen, in om te blijven innoveren. Dit om nieuwe gebruikservaringen te kunnen creeëren voor mobiele gebruikers. “Het leven van de consument moet makkelijker en beter worden”, werd gezegd.

Op dit moment weten we natuurlijk nog niet welke apparaten voorzien worden, maar het zal zeker een interessante ontwikkeling zijn. Nu de Samsung Galaxy S21 Ultra voorzien is en we kennis hebben van de toekomstige plannen, vragen we ons echt af of de S Pen een premium-feature zal blijven of niet. De tijd zal het leren.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Zoals gezegd is de Samsung Galaxy S21 Ultra gistermiddag onthuld. De smartphone is, net als bij de S20-serie en de Note 20-serie, het meest geavanceerde toestel uit de serie.

Benieuwd wat dit bakbeest van een smartphone precies te bieden heeft? Check dan zeker eventjes dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen