Samsung Galaxy Unpacked 2021: Galaxy S21, Galaxy Buds en meer!

Tech Mark Hofman 14 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Samsung Galaxy Unpacked 2021, het eerste grote evenement van Samsung in 2021, wist een hoop te brengen. Maar wat hebben we vandaag allemaal gezien en geleerd?

Het Zuid-Koreaanse bedrijf introduceerde onder andere de gloednieuwe Galaxy S21 serie en kwam met de Galaxy Buds Pro. In dit artikel vertel ik je precies wat ze te bieden hebben, wanneer ze beschikbaar zijn en hoeveel ze kosten.

Samsung Galaxy Unpacked 2021

Naast alle aankondigingen en introducties op CES 2021 staat deze week ook zeker in het teken van Samsung Galaxy Unpacked 2021. Tijdens het eerste grote evenement van het bedrijf in 2021 zagen we verschillende producten voorbij komen. Ik zet ze voor je op een rij.

Samsung Galaxy S21 serie

Samsung Galaxy S21 S22 FE serie
Alle drie de nieuwe vlaggenschepen (Afbeelding: Samsung)

Geruchten en lekken wisten het ons al maanden te vertellen, maar vandaag schoot de kogel door de kerk. De Samsung Galaxy S21 serie zag eindelijk het daglicht.

De serie bestaat, net als vorig jaar, uit drie verschillende modellen:

  • De Samsung Galaxy S21
  • Galaxy S21+
  • Galaxy S21 Ultra

De Samsung Galaxy S21 en de S21+ zijn praktisch dezelfde smartphone. Het enige verschil is het grotere 6.7-inch beeldscherm, de groter 4080mAh batterij en de UWB-ondersteuning. Verder zijn beide modellen voorzien van een triple-camerasysteem, 8GB aan werkgeheugen en een 5nm Exynos processor.

De Galaxy S21 Ultra is, net als bij de S20-serie en Note 20-serie het geval was, het meest geavanceerde toestel uit de serie. Zo beschikt deze jongen over een 6.8-inch QHD+ scherm, een 5000mAh batterij, een quad-camerasysteem en 12GB aan werkgeheugen.

Er valt heel veel te vertellen over de Galaxy S21 serie die tijdens Galaxy Unpacked 2021 het daglicht zag vandaag. Daarom heb ik een apart artikel geschreven over alle specificaties, prijzen en verschillende varianten. Je leest het artikel via deze link.

Galaxy Unpacked 2021: Galaxy Buds Pro

Samsung Galaxy Unpacked 2021 Galaxy Buds Pro
De nieuwe oordopjes (Afbeelding: Samsung)

Naast de komst van een nieuwe vlaggenschip serie was Galaxy Unpacked 2021 ook de plek waar nieuwe oordopjes onthuld werden. Samsung introduceerde de nieuwe Galaxy Buds Pro. Het gaat om nieuwe True Wireless oortjes die volgens het bedrijf niet alleen een compleet nieuwe ANC-ervaring bieden, maar ook nog eens voorzien zijn van een uitmutende geluidskwaliteit.

Om het kort samen te vatten zijn de Galaxy Buds Pro voorzien van een 11 millimeter woofer voor diepere bassen en een 6,5 millimeter tweeter voor rijkere hoge tonen. Hierdoor balanceert het geluid elkaar beter en is het mogelijk om te genieten van verschillende soort genres.

Daarnaast zijn de oordopjes niet alleen belangrijk voor entertainment, maar ook zeker voor de werkvloer. Sinds we allemaal thuiswerken is het fijn om jezelf af te kunnen sluiten en dat proberen de Galaxy Buds Pro zo goed mogelijk te doen. De oordopjes zijn voorzien van drie verschillende microfoons die achtergrondgeluiden voor je kunnen filteren, zodat jij alleen hoort wat je wil horen. Dit gecombineer met de Voice Pickup Unit (VPU) zorgt ervoor dat je eigenlijk alleen je stem heel goed hoort. Een betere manier om te kunnen videobellen dus.

Uiteraard zijn door oodopjes voorzien van Active Noise Cancellation, neemt de batterij je 28 uur mee op sleeptouw en laadt je de Galaxy Buds Pro binnen 5 minuten genoeg op om er een uur gebruik van te kunnen maken.

Tijdens Galaxy Unpackes 2021 wordt bekend dat de oordopjes vanaf 29 januari te koop zijn voor de prijs van €229.

Samsung SmartTags en SmartThings

Tijdens Galaxy Unpacked introduceerde Samsung ook SmartThings-ondersteuning voor Android Auto. Hierdoor is het mogelijk om met je Galaxy S21 smartphone je slimme apparaten in huis te bedienen, vanuit je auto. Zo kan je alvast de garagedeur opendoen, de lichten aanzetten of de thermostaat regelen.

Daarnaast haalde het Zuid-Koreaanse bedrijf ook de komst van de Samsung SmartTags aan. Dit zijn kleine trackers die je aan je sleutelbos, rugzak of halsband van je huisdier kunt hangen. In combinatie met de nieuwe SmartThings Find app kun je ten alle tijden je spullen terugvinden. Zelfs als deze niet ingeschakeld (kunnen) zijn.

De nieuwe Samsung SmarTag kost je €29,99 per stuk!

Meer Samsung?

Samsung heeft deze week, buiten Galaxy Unpacked 2021, nog meer bekendgemaakt en onthuld. Het bedrijf was namelijk ook nauwdrukkelijk aanwezig tijdens CES 2021.

Benieuwd naar welke producten er op de beurs te zien was? Check hier dan onze toegewijde pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen