Samsung Galaxy S21 gaat iPhone 12 achterna, komt zonder oplader

Smartphones Mark Hofman 14 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Het gerucht ging al even rond, maar vandaag is het officieel. Tijdens Galaxy Unpacked 2021 werd bekend dat de nieuwe Samsung Galaxy S21 smartphones geleverd worden zonder oplader in de verpakking.

Apple was het eerste bedrijf dat ervoor koos om de oplader uit de doos te halen. Tijdens de onthulling van de iPhone 12 werd dit bekendgemaakt en dat zorgde voor veel leedvermaak bij concurrerende bedrijven zoals Samsung. Om vervolgens een paar maanden later exact hetzelfde te doen.

Samsung Galaxy S21 zonder oplader

Er was veel hilariteit in de markt toen Apple halsoverkop besloot om geen oplader mee te leveren met de iPhone 12-serie. Zo liet onder andere Samsung van zich horen dat “de meest standaard zaken zoals een oplader gewoon meegeleverd worden met je nieuwe Galaxy-telefoon”. Alleen lijkt dit niet te gelden wanneer je een nieuwe Samsung Galaxy S21 aanschaft.

Tijdens Galaxy Unpacked 2021 werd de Samsung Galaxy S21 serie, bestaande uit drie toestellen, vandaag getoond. Tijdens deze aankondiging werd ook direct duidelijk gemaakt dat het bedrijf geen oplader meer meelevert. Iets dat ook geldt voor de AKG oortjes die voorheen ook in de verpakking te vinden waren.

Samsung Galaxy S21 Plus
Alle S21+ varianten (Afbeelding: Samsung)

Volgens het bedrijf zelf komt de Samsung Galaxy S21 zonder oplader, omdat veel mensen hun oude accessoires steeds meer hergebruiken en duurzame keuzes maken. “Om onze Galaxy Community beter te ondersteunen halen we de adapter en de oordopjes uit de verpakking”, laat Patrick Chomet (EVP / Head of Customer Experience Office van Samsung) weten. Door deze beslissing hoopt Samsung zelf ook een steentje bij te kunnen dragen.

In tegenstelling tot Apple gebruikt Samsung al wel jarenlang dezelfde USB-C opladers. Daarom is het voor klanten van het bedrijven niet persé een groot probleem. Al blijft het natuurlijk wel het geval dat, wanneer je gebruik wilt maken van zaken als snelladen, je misschien alsnog een nieuwe oplader aan moet schaffen.

Galaxy Unpacked 2021

Vandaag, 14 januari 2021, was dus de dag van Samsung Galaxy Unpacked. Benieuwd wat we allemaal te zien hebben gekregen?

Check dan zeker dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen