Sorry Harry Potter-fans: Hogwarts Legacy is flink uitgesteld

Games Jelle van Es 14 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Wie fan is van de Harry Potter-reeks, zal waarschijnlijk wel uitgekeken hebben naar Hogwarts Legacy. Die game werd met de onthulling van de PlayStation 5 aangekondigd en was een titel waar veel gamers en fans enthousiast van werden.

Met de onthulling van Hogwarts Legacy werd gesteld dat de game ergens in 2021 uit zou komen, waarmee het gelijk één van de grote releases van dit jaar zou worden. Maar daar kan nu een streep door heen.

Hogwarts Legacy komt later

Want nu is bekend gemaakt dat Hogwarts Legacy dit jaar niet meer uit gaat komen. Op het officiële Twitter-kanaal van de game is namelijk bekendgemaakt dat de game wordt uitgesteld en daarmee niet meer in 2021 gaat verschijnen. De game komt nu pas ergens in 2022 uit. Of het dan het begin of het eind van dat jaar is, dat is niet bekendgemaakt. Wel dankt ontwikkelaar Avalanche, die we kennen van de Just Cause-reeks en ook verantwoordelijk was voor Rage 2, de fans voor hun geduld en de reacties die ze op de game hebben gekregen. Om je geheugen een beetje op te frissen, kun je hieronder de onthullingstrailer van de game bekijken.

Hogwarts Legacy speelt zich af in dezelfde wereld van Harry Potter, maar het bekende personage zul je er niet tegenkomen. De open wereld actiegame met RPG-elementen speelt zich namelijk af aan het begin van de negentiende eeuw. Daarbij maak jij je eigen personage aan en reis je af naar Hogwarts om daar avonturen te beleven. Tijdens de game zul je leren hoe je drankjes maakt, verschillende spreuken gebruikt, je talenten verbetert en uiteindelijk uitgroeit tot een indrukwekkende tovenaar. Dat klinkt op papier natuurlijk erg goed en daarom keken veel gamers er naar uit om de game te beleven.

Nog even wachten dus

Maar nu is het dus nog even wachten voordat je aan de slag kunt gaan met Hogwarts Legacy. De game is destijds aangekondigd voor de pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X. Maar of de game in 2022 ook nog op de vorige generatie spelcomputers komt, dat is nog zeer de vraag. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen