Samsung Galaxy Buds (Pro) voorzien van nieuwe feature voor bellen

Gadgets Wesley Akkerman 7 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoewel de Samsung Galaxy Buds+ en Pro al fijne producten zijn, is het ook zo dat de oordoppen toe zijn aan kleine verbeteringen. De gadgets missen nog enkele functies waar concurrerende modellen wel over beschikken. De Zuid-Koreaanse fabrikant doet nu een poging om dit recht te zetten met een handige toevoeging.

Dat elektrische apparaten vandaag de dag na lancering nieuwe functies krijgen, is aan de orde van de dag. Bij heel veel producten gebeurt dat. Smartphones krijgen bijvoorbeeld cameraverbeteringen en thermostaten helpen je energie te besparen. Oordoppen krijgen dan weer gloednieuwe functies voor het bellen.

Update voor Samsung Galaxy Buds

Dat laatste is een wel heel specifiek voorbeeld en daarmee de inhaker op het nieuws omtrent de Samsung-oordoppen. En toch zien we dit vaker gebeuren, waardoor het ook als algemene trend bestempeld kan worden. Hoe dan ook, de Galaxy Buds+ en Pro beschikken vanaf nu, in Zuid-Korea, over draagdetectie.

Samsung Galaxy Buds Pro
Tuut (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Die term laat gelukkig weinig aan de verbeelding over. Met draagdetectie weten de oordopjes wanneer je ze draagt (en ze dus niet in het doosje zitten). Je moet ze dan natuurlijk wel even koppelen aan een smartphone of tablet, maar de kans is vrij groot dat je dat doet. Draagdetectie brengt enkele voordelen met zich mee.

Draagdetectie voor je oordoppen

Met de functionaliteit kunnen de Samsung-oordoppen namelijk muziek automatisch pauzeren en afspelen, waanneer je ze uit een oor haalt en in een oor parkeert. Ook kunnen ze van audiomodus wisselen wanneer je gebeld wordt. Daarnaast wisselt het systeem automatisch van oordop wanneer je belt en je er een uit je oor haalt.

Voor nu is het zo dat de update alleen in Zuid-Korea beschikbaar is. Echter, Samsung brengt vaak allerlei updates wereldwijd uit. Dat betekent dat we dus met een bepaalde zekerheid kunnen stellen dat die draagdetectie ook vanzelf hier uitgerold wordt. Wanneer dat dan gebeurt, dat is nog even afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sammobile

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen