Battlefield 2042 krijgt minder spelers en kleinere maps

Games Jelle van Es 7 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Battlefield 2042 heeft niet de lancering gehad waarop de uitgever had gehoopt. Als gevolg daarvan zijn mensen teleurgesteld in de game en is het nog maar de vraag of alles goed gaat komen.

In het verlengde van de rommelige Battlefield 2042-lancering werd al eerder bekendgemaakt dat Vince Zampella, de grote man van Titanfall en Apex Legends-ontwikkelaar Respawn Entertainment, zich gaat bezig houden met de toekomst van de reeks. Maar in de tussentijd brengt ontwikkelaar DICE nog een paar interessante veranderingen.

Kleinere modus voor Battlefield 2042

Wanneer je Battlefield 2042 nu speelt op de pc, Xbox Series X en de PlayStation 5, dan kun je met 128 man losgaan in de strijd. Maar daardoor krijg je wel hele grote maps voorgeschoteld en is het soms lastig om in de juiste strijd terecht te komen. Daarom is het goed om te zien dat er binnenkort een nieuw limited-time event komt. Daarmee is het mogelijk om met 64 man los te gaan in de modi Conquest en Breakthrough. Naast dat je met minder spelers tegelijkertijd losgaat, krijg je ook een kleinere map. Op die manier is alles dus net iets compacter en daardoor wellicht wat overzichtelijker.

Battlefield 2042
Een voorbeeld van hoe groot een map kan zijn (Afbeelding: Electronic Arts)

Verder krijgt Battlefield 2042 begin volgend jaar een nieuwe map voorgeschoteld. Dat is onderdeel van de eerder geplande strategie van het bedrijf. Om de community blij te houden (als daar al sprake van is) komt er om de zoveel tijd een update uit met nieuwe content. Begin 2022 kun je wat dat betreft een nieuwe map verwachten. Het gaat om Exposure. Veel is er nog niet bekend over de map, maar tegenover Gamespot laat de ontwikkelaar weten dat de nieuwe map qua design van een ander niveau is. Dat klinkt wel een beetje als pr-praat. Maar het zou kunnen dat het een map is die iets minder om voertuigen draait.

Nog meer nieuwe content

Daarnaast laat de ontwikkelaar weten dat je met een nieuw seizoen in Battlefield 2042 kunt rekenen op een nieuwe Specialist alsmede wapens en voertuigen. Wanneer we dat precies kunnen verwachten, dat is nog niet bekend. In de tussentijd staat er nog een patch op de planning. Deze moet verschillende bugs aanpakken en moet nog voor het einde van het jaar worden uitgebracht. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan hier onze review.

Battlefield 2042: potentiële topgame schiet met losse flodders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen