Mark Hofman
Mark Hofman Apps 7 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Instagram geeft je een tijdslimiet met deze nieuwe feature

“Je hebt wel lang genoeg naar een beeldscherm zitten turen”, is niet alleen een zin meer die uit de mond van je ouders komen. Ook Instagram zal je binnenkort een soortgelijk bericht gaan geven.

Om ervoor te zorgen dat jongeren minder tijd spenderen op Instagram, rolt het bedrijf begin volgend jaar een nieuwe feature uit. Middels deze weg zijn ouders in de gelegenheid om een tijdslimiet in te stellen voor hun kinderen.

Instagram introduceert een tijdslimiet

Vandaag maakt Adam Mosseri, hoofd van Instagram, de komst van de functionaliteit bekend. In het bericht maakt hij duidelijk dat het platform “een positieve impact heeft op jongen mensen over de hele wereld”. Een recent onderzoek wijst overigens iets anders uit, maar dat geheel terzijde. “Ik ben trots op het feit dat ons platform een plek is waar tieners hun tijd kunnen spenderen met de mensen om wie ze geven, nieuwe interesses kunnen ontdekken en erachter kunnen komen wie ze zijn. Ik wil er zeker van zijn dit zo blijft en dat houdt simpelweg in dat we ze moeten beschermen”, zo laat Mosseri weten.

Met deze Instagram-truc pak je vervelende gebruikers aan
Het logo van Instagram (Afbeelding: Sascha Steinbach / EPA)

Om dat doel te bereiken doet Instagram steeds meer onderzoek, praat het bedrijf met experts en testen ze nieuwe concepten om tieners beter te ondersteunen. De nieuwe functionaliteit is daar een goed voorbeeld van. In maart 2022 introduceert Instagram een nieuwe tool voor ouders en voogden. Hier kunnen ze zien hoeveel tijd hun kinderen spenderen op het platform en zijn ze zelfs in de mogelijkheid een limiet in te stellen. Via deze weg hoeven de ouders niet meer te roepen dat “het wel mooi geweest is zo”, maar doet Instagram dat voor ze.

Problemen bespreekbaar maken

Naast de mogelijkheid voor ouders om hun kinderen niet te lang op het platform te laten, is er ook een mogelijkheid voor een goed gesprek. Wanneer tieners iemand rapporteren op Instagram, om wat voor een reden dan ook, geeft dit ouders de kans om het met ze te bespreken.

 

Niet voor iedereen misschien de oplossing, maar het kan wel degelijk een prettig hulpmiddel zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!