Nintendo Switch krijgt langverwachte functie en voelt eindelijk modern

Games Jelle van Es 15 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Begrijp ons niet verkeerd: we zijn fan van de Nintendo Switch. Zeker het nieuwe model met de langere batterijduur zorgt er voor dat we altijd en overal onze favoriete games kunnen spelen. Toch mist de spelcomputer een paar belangrijke functies.

Zo is het alleen mogelijk om via een koptelefoon met draad geluid binnen te krijgen. In de tijd dat alles draadloos wordt, voelt dat een beetje oud aan. Gelukkig heeft de Nintendo Switch via een software update dat probleem nu verholpen.

Nintendo Switch krijgt eindelijk Bluetooth-ondersteuning

Want met een nieuwe software update krijgt de Nintendo Switch Bluetooth-ondersteuning voor audio-apparaten. Dat betekent dat je je favoriete headset of oordopjes nu ook kunt gebruiken bij de spelcomputer en op die manier draadloos genieten van de muziek en de audio in games. Op die manier ervaar je nog meer vrijheid. Er zit wel een kleine kanttekening bij. Want als je gebruik maakt van de optie, dan kun je nog maar twee controllers via Bluetooth aansluiten. De verwachting is echter dat wanneer je een headset gebruikt voor audio, je toch in je eentje speelt. Via de onderstaande tweet legt het bedrijf uit wat er mogelijk is.

Mocht je nu denken gelijk te kunnen kletsen met je vrienden in games, dan kom je van een koude kermis thuis. Spraak wordt niet ondersteund. Daarvoor moet je nog altijd de rare constructie gebruiken van de Nintendo Switch koppelen aan je smartphone en via een app daar chatten. Daarnaast moet je wel even checken welke headsets je kunt gebruiken. Volgens de eerste berichten heb je geen problemen wanneer je zoiets als een AirPods Pro gebruikt, maar anderen melden dat bepaalde headsets niet gekoppeld kunnen worden

Nieuw model komt er aan

Dit is dus goed nieuws voor de gebruikers van de Nintendo Switch. Heb je hem nog niet? Dan kun je wellicht het beste wachten. Op 8 oktober komt namelijk het nieuwe OLED-model uit.

Nintendo Switch OLED is nu te koop (en goedkoper dan we dachten!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen