Avengers 5: wordt dit de nieuwe leider van Marvel’s helden?

Films & Series Jeroen Kraak 14 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

We zitten net in Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe (MCU), maar er zijn nu al geruchten over de Avengers. Wie gaat ze leiden?

De Avengers-films zijn natuurlijk de hoogtepunten in het Marvel Cinematic Unicers. Civil War en Endgame wisten dan ook voor een recordopbrengst te zorgen voor moederbedrijf Disney. De filmstudio zou dus gek zijn als ze er niet mee verder gaan. Toch komt er voorlopig geen Avengers aan. Wij vertellen alles wat we tot nu toe weten.

Avengers een groot succes

Avengers: Endgame was een rollercoaster van allerlei emoties. In de bioscoop zat je met spanning, verbazing, woede, verdriet en blijheid. In de film werd er natuurlijk afscheid genomen van een aantal Marvel-iconen als Captain America en iron Man (Tony Stark). Inmiddels is die eerste rol alweer ingevuld hebben we kunnen zien op Disney+. Die tweede is nog een groot vraagteken, maar wel een heel belangrijke. Stark was de aanvoerder van The Avengers. Wie gaat iedereen nu bij elkaar brengen als de wereld in gevaar is?

Avengers: Endgame Marvel Studios
Avengers: Endgame Bron: The Walt Disney Company

Veel nieuwe gezichten in het MCU

In Phase 4 van het MCU gaan we een aantal nieuwe helden zien. Zo kunnen we nu in de bioscoop genieten van Shang-Chi en staan ook helden als Moon Knight, She Hulk, Ms. Marvel, The Eternals en Ironheart te popelen om in actie te komen. Bovendien lijkt het MCU binnenkort verder worden uitgebreid want er lijken ook plannen te zijn om X-Men, The Fantastic Four en Deadpool hun intrede te laten maken.

De groep waar Marvel uit kan vissen voor de Avengers is dus ontzettend groot. Omdat deze karakters nog allemaal hun intrede moeten doen komt er voorlopig nog geen Avengers-films. Marvel heeft al een planning voor films uitgerold en daar staat de groep superhelden niet op. Het eerste vrije plekje in het schema is pas in 2024, dus pas in dat jaar zou het kunnen. Al is het de vraag of Marvel niet nog langer wacht.

Wat we wel steeds meer bij Marvel zien, zijn verschillende cross-overs. Zo zagen we tijdens The Falcon and the Winter Soldier al een Black Panter-personage langskomen en zien we in de trailer van Spider-Man Doctor Strange. Bovendien zien we verschillende Guardians of the Galaxy terug tijdens Thor: Love and Tunder in 2022. Dat is dus niet in Avengers-vorm.

Wie wordt de nieuwe leider?

Als de Avengers uiteindelijk bij elkaar komen is de grote vraag natuurlijk wie de leider van de superheldengroep wordt. Op dit moment lijken er twee gegadigden voor die rol: Captain Marvel en Doctor Strange. De twee hebben natuurlijk autoriteit en zitten al langer bij de groep. Thor en Spider-Man zijn ook al een tijdje actief nu, maar lijken niet echt leiderschap te hebben. Voor de nieuwe karakters lijkt het nog wat te vroeg om het heft in handen te worden.

Marvel Netflix special Marc Maron
Doctor Strange (Afbeelding: Marvel Studios)

Dan heb je ook nog de strips waarin de groep regelmatig door een andere superheld wordt geleid. Zo waren onder andere The Wasp, Hawkeye en Vision de leider.

Tijdens een interview met Variety liet Benedict Cumberbatch, die Doctor Strange speelt, zich al uit over een leidende rol in The Avengers 5. Hij ontweek de desbetreffende vraag door te antwoorden dat hij ‘erover na moet denken’. Om dus antwoord op die vraag te krijgen zullen we voorlopig nog moeten wachten op de vele Marvel-series en films die de aankomende jaren volgen. Het mooie aan Marvel is dat je altijd kunt speculeren hoe de rode draad verder zal gaan. Wordt dus nog vervolgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen