PlayStation 5 lost vervelend probleem op, maar dat kost je wel wat

Games Jelle van Es 15 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Sinds de komst van de PlayStation 3 en de Xbox 360 zijn we gewend dat we games kunnen downloaden en opslaan op de hardeschijf. Dat is met de PlayStation 5 nog altijd het geval. Maar games worden groter, terwijl de opslag juist kleiner is geworden.

De PlayStation 5 heeft een hardeschijf van 825 GB. Een deel daarvan wordt al ingenomen door het systeem zelf, waardoor je zo’n 700 GB overhoudt. Als je dan een paar grote games er standaard op wil slaan, dan loopt de hardeschijf al snel vol en een externe opslag is er niet. Er is nu een update die het probleem oplost.

PlayStation 5 update lost probleem op

Want met de nieuwe PlayStation 5 update van vandaag is het mogelijk om een andere SSD in de spelcomputer te plaatsen. Dan moet je het wel aandurven om de spelcomputer open te maken en het te gaan vervangen. Maar het probleem daarbij is dat je niet zomaar een gewone SSD er in kan gooien. Het moet gaan om een M.2 high-speed SSD, die vervolgens ook nog voldoet aan de eisen die Sony stelt.

Het nadeel van deze eisen is dat je uiteindelijk niet veel keuze hebt. Bol.com speelt in op de nieuwe mogelijkheden en heeft een aparte pagina geopend. Daarop zijn er eigenlijk maar twee producten die interessant zijn voor de PlayStation 5. Je hebt een SSD van 1 TB voor 179 euro. Dan heb je dus maar een kleine upgrade. Wat dat betreft is de 2TB-versie van Western Digital interessanter. Maar dat kreng kost gewoon 499 euro. Dan kun je bij wijze van spreke beter een tweede PlayStation 5 kopen en daar bepaalde games opslaan. Dan heb je in totaal 1,5 TB aan ruimte voor min of meer dezelfde prijs.

Andere updates

Naast deze upgrade mogelijkheid, komt de PlayStation 5 update ook nog met een paar andere upgrades. Zo is het mogelijk om makkelijkere content van een game te bekijken of heb je meer mogelijkheden om gebruik te maken van de Remote Play App. Daarmee moet het mogelijk zijn om ook vanuit je mobiele data bundel te kunnen streamen. Een compleet overzicht van alle updates vind je hier.

Deathloop: dé PlayStation 5 game van het jaar?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen