Helaas, Dying Light 2 wordt dit jaar niet meer uitgebracht

Games Jelle van Es 15 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit najaar zijn er heel wat games om naar uit te kijken. Een aantal daarvan zijn al zo goed als af en komen zeker uit op de geplande datum. Dat dachten we ook van Dying Light 2. Maar de ontwikkelaar heeft daar nu slecht nieuws over.

Dying Light 2 moest eigenlijk in december worden uitgebracht. Maar dat gaat hem niet worden. De ontwikkelaar heeft meer tijd nodig om de game te optimaliseren en stelt daarom de game uit.

Dying Light 2 komt later

Het is nu de bedoeling dat Dying Light 2 op 4 februari 2022 uitkomt. Dat is dus een paar maanden later. De ontwikkelaar liet dit weten op Twitter. Volgens hen is de extra tijd nodig om de game op een niveau te brengen dat nodig is. De game zou op dit moment helemaal af zijn en men is de game al druk aan het spelen. Maar omdat het een grote titel is en er nog wel heel wat bugs en andere problemen in zitten, heeft men meer tijd nodig om echt een goed geheel af te leveren. Het complete statement is in de onderstaande tweet te lezen.

Dying Light 2 werd al tijdens de E3 van 2018 aangekondigd en zou oorspronkelijk begin 2020 moeten uitkomen. Dat bleek al snel veel te rooskleurig en vervolgens kwamen daar de problemen met de coronacrisis bij, waardoor men meer vanuit huis moest werken en dat gaat nou eenmaal iets minder snel. Dat is jammer, want het eerste deel was erg goed. Zeker wanneer je het met een paar vrienden tegelijkertijd ging spelen, was het een klein feest om te beleven. In dit nieuwe deel ga je als Aiden op zoek naar je zus in een wereld die overspoeld is door zombie-achtige wezens genaamd Freakers. Daarbij kun je gebruik maken van verschillende wapens, maar heb je ook de mogelijkheid om via je free-running skills snel te ontsnappen.

Nog even wachten

Goed, Dying Light 2 komt dus uit op 4 februari 2022. De game is dan beschikbaar op zo’n beetje elk platform. Het is mogelijk om er mee los te gaan op de pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X. Wil je meer lezen gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Topgames van 2020: Dying Light 2 (nog even wachten alleen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen