Android-gebruikers kunnen binnenkort nieuwe emoji verwachten

Apps Wesley Akkerman 15 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Het Unicode Consortium laat een serie aan nieuwe emoji zien die binnenkort op Android verschijnen, en op allerlei andere platformen. De nieuwe plaatjes verschijnen in de Unicode 14-update, die tijdens de zomer aan bod kwam. Vanaf volgend jaar kun je de nieuwe mogelijkheden en verscheidenheid aan plaatjes gebruiken op je smartphone, tablet en computer.

Het gaat in totaal om 37 nieuwe emoji. Die plaatjes zijn reeds goedgekeurd en komen samen met de lading andere plaatjes die eerder al verschenen. De kans is groot dat iOS-gebruikers de nieuwe plaatjes vanaf 2022 krijgen. Heb je een Android? Dan ben je mogelijk eerder aan de beurt. Google is namelijk snel met het updaten van het emojibestand op zijn platform.

Meer emoji voor iedereen

De aankomende update bevat in totaal 838 nieuwe emoji. Het zijn niet compleet nieuwe karakters, aangezien de verzameling ook plaatjes betreft die een variatie zijn op bestaande of nieuwe afbeeldingen. Denk dan aan de verschillende huidskleuren die mensachtige emoji hebben, om maar een voorbeeld te geven. Het maakt hierin ook niet uit of je Android, iOS of een ander platform gebruikt.

Representatie is belangrijk voor gebruikers van die dingen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bepaalde groepen mensen zich niet vertegenwoordig voelen in het basale, maar kleurrijke communicatiesysteem. Dergelijke plaatjes kunnen een positief gesprek op gang brengen over belangrijke culturele en gemeenschappelijke gebeurtenissen en ontwikkelingen, zo luidt de gedachte.

Gemakkelijk vorm van communicatie

Bovendien is het zo dat emoji communicatie vergemakkelijken voor gebruikers. Zeker als het gaat om een taalbarrière, dan kun je alsnog een punt of actie overbrengen via een smartphone, tablet of computer. Tijdens het videobellen ben je dan aangewezen op het oude handen- en voetenwerk van weleer.

WhatsApp voor Android voorzien van nieuwe emoji: dit moet je weten

In september brengt het Unicode Consortium vaak de definitieve selectie uit met nieuwe emoji die je kunt verwachten op Android, iOS, Windows en elders. Wanneer ze precies arriveren op jouw apparaat, is altijd spannend. Google maakt vaak snel een omslag, maar Apple blijkt daar toch wat trager in te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Unicode

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen