Nieuwe emoji voor je smartphone: dit zijn onze favorieten

Apps Jeroen Kraak 16 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Er komen een aantal nieuwe emoji aan voor je telefoon, maar welke precies zijn nog onbekend. Wij kiezen onze favorieten.

Een emoji zegt soms meer dan een flink aantal woorden. Met een smiley kun je bijvoorbeeld laten zien of je iets serieus of met sarcasme vertelt. Dat is handig, zodat je niet alles hoeft uitleggen. Ook is het makkelijk om in een teken te laten zien wat je leuk vindt of wat je bezighoudt. Zo kun je met een aubergine en perzik natuurlijk laten zien dat je heel veel van groente en fruit houdt.

Er komen nieuwe emoji aan!

The Unicode Consortium is verantwoordelijk voor de emoji op Android en iOS. Zij bepalen uiteindelijk welke symbolen jij binnenkort kunt gebruiken. De groep heeft een lijst bekendgemaakt met emoji die kans maken om toegevoegd te worden. In september van dit jaar gaat het consortium overleggen waarna de nieuwste aan het eind van 2021 of begin 2022 worden toegevoegd.

In de nieuwe lijst zijn een aantal bijzondere emoji te vinden die niet allemaal een even toegevoegde waarde hebben. Zo is er onder andere een vogelnestje, een lelie en jawel: een zwangere man.

emoji
Alle mogelijk nieuwe emoji. (Afbeelding: Emojipedia)

Onze favorieten

Toch zijn er een aantal volgens ons die The Unicode Consortium echt mee moet nemen. Een daarvan is de emoji waarop een saluut wordt uitgevoerd. Een ideale smiley om te gebruiken als je vriendin je commandeert of dat je iets gaat doen als iemand je wat vraagt. Het enige wat we daarop missen is een militaire baret.

Welke heel praktisch is, is de lege batterij. Door die emoji kun je makkelijk aangeven dat je zo bijvoorbeeld gaat wegvallen. Dat neemt tegelijkertijd een hoop frustratie weg bij diegene waarmee je aan het appen is.

Ook zien we dat het handschudden uitgebreid wordt. Er zijn nu nog meer kleurcombinaties die moeten zorgen voor meer inclusiviteit zodat iedereen zich vertegenwoordigd voelt. Een goede keuze dus.

Onze grote winnaar is echter de trol of goblin. Daar kun je natuurlijk alle kanten mee uit. Je kunt iemand afbeelden die heel vervelend is, of juist dat je jezelf als een holbewoner gaat gedragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!