Waarom de Tesla Cybertruck volgens Elon Musk een flop kan worden

Elektrische auto's Mark Hofman 16 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

CEO’s zijn altijd verliefd op de producten die hun bedrijf naar buiten brengen. Logisch, want het zou een beetje raar zijn als zij er zelf weinig van verwachten. Tenzij je Elon Musk heet natuurlijk. Dan doe je alles net even anders.

De Tesla Cybertruck is zonder twijfel de opvallendste auto die op de markt gaat verschijnen. De elektrische auto ziet eruit alsof hij direct uit de toekomst komt en dat zal bij de één beter in de smaak vallen dan bij de ander. Zo weet Musk zelf ook.

Elon Musk over het succes van de Tesla Cybertruck

Elon Musk begrijpt heel goed dat de Tesla Cybertruck het zwaar gaat krijgen. Met concurrentie van de elektrische Ford F-150 en het opvallende uiterlijk van de elektrische auto is de weg naar groot succes alles behalve toegankelijk. Wanneer Tesla Owners Online dus een tweet de wereld instuurt waarin het zegt dat de auto een gigantisch succes zal zijn, is Elon Musk de laatste die daar 100% in meegaat.

Het mooie aan het gesprek is dat Elon Musk zich in dit geval niet laat leiden door verkoopcijfers. Zo geeft hij aan dat hij echt verliefd is op de Tesla Cybertruck, zelfs al zou niemand anders hem kopen. “Andere wagens zien eruit alsof ze gekopieerd zijn. De Cybertruck ziet eruit alsof het gemaakt is door aliens uit de toekomst.”

Gewoon in een museum

Maar wat is het plan van Elon Musk eigenlijk als de Tesla Cybertruck daadwerkelijk flopt? Dat is iets waar de CEO van Tesla inmiddels al goed over heeft nagedacht. Zo liet hij onlangs weten dat hij gewoon een copycat op de markt brengt en het originele Cybertruck model in een museum zet. Gewoon, omdat het kan.

Tesla lanceert de Model S Plaid en maakt gehakt van iedere supercar

Ondertussen werkt het bedrijf aan de Tesla Model S Plaid, wat op papier ook een groot succes lijkt te worden. Benieuwd wat deze nieuwe elektrische auto te bieden heeft? Check het artikel dat we erover schreven dan via de bovenstaande link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen