WhatsApp voor Android voorzien van nieuwe emoji: dit moet je weten

Apps Wesley Akkerman 10 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Gebruikers van WhatsApp die zich aangemeld hebben voor de bèta kunnen nu al gebruikmaken van de onlangs toegevoegde emoji. Ben je benieuwd wat de nieuwe serie in petto heeft, dan kun je dat meemaken binnen de berichtendienst. Mits je natuurlijk een bètatesters bent op Android.

Het Unicode Consortium is verantwoordelijk voor alle nieuwe emoji. Versie 13.1 brengt 217 nieuwe symbolen naar iedereen toe. Wanneer de nieuwe emoji aangekondigd worden, duurt het meestal nog even voordat ze bij gebruikers landen. Aanbieders (zoals WhatsApp) moeten ze namelijk verwerken en implementeren.

Nieuwe emoji voor WhatsApp op Android

En met aanbieders bedoelen we bijvoorbeeld Google, Apple en Microsoft. Google heeft onlangs nog een nieuwe serie emoji gelanceerd via Gboard op Android en Apple deed hetzelfde met iOS. Maar nu kunnen gebruikers van de bètaversie van WhatsApp op Android dus ook zien wat er allemaal voor nieuws is.

Nieuwe emoji WhatsApp
Een voorproefje (Afbeelding: wabetainfo)

De aanbieders passen de bestaande emoji aan met een eigen design, daarom duurt het vaak even. De berichtendienst heeft z’n eigen set en moederbedrijf Facebook bijvoorbeeld ook weer. Hoe dan ook, wanneer je WhatsApp bètaversie 2.21.16.10 op je Androidsmartphone installeert, dan kun je aan de slag met de nieuwe emoji.

Variaties op bestaande emoji

Veel nieuwe emoji in WhatsApp zijn eigenlijk variaties op bestaande emoji. Ze combineren elementen van andere emoji om een nieuwe te vormen. Zo is er nu een vrouw met een baard. Daarnaast is de database achter de emoji verbeterd, zodat je met een enkele zoekterm precies moet kunnen vinden waar je naar op zoek bent.

WhatsApp: zo check je of iemand jou geblokkeerd heeft

Omdat het vooralsnog een bèta betreft, loopt nog niet alles soepel. Sommige nieuwe emoji missen bijvoorbeeld de variëteit aan huidskleuren, zoals de emoji voor kusjes geven en koppels, met dat hart in het midden. Je krijgt dus niet meteen toegang tot al die nieuwe emoji, maar op een later moment gelukkig wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen