Mark Hofman
Mark Hofman Review 27 mrt 2021

OnePlus 9 Pro: bizar goede batterij zet Apple en Samsung op scherp

Eerder deze week werd de nieuwe OnePlus 9 Pro aangekondigd. De smartphones beschikt over een gigantisch pakket aan indrukwekkende specificaties en komt met een relatief mild prijskaartje. Althans, dat was de eerste indruk die we van het toestel hadden.

Ik heb de smartphone een week lang uitgebreid getest en besef me na die periode één ding: Apple en Samsung kunnen zich schrap zetten voor flink wat concurrentie. Waarom? Dat vertel ik je niet alleen in bovenstaande video, maar ook in dit artikel!

De nieuwe OnePlus 9 Pro

De smartphones van OnePlus zijn al jaren ontzettend populair en boeken veel succes. Het is dan ook niet gek dat er afgelopen week veel aandacht was voor de onthulling van de nieuwe OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro.

Vooral het Pro-model lijkt interessant te zijn. Op papier neemt de smartphone het namelijk op tegen de toptoestellen van Apple en Samsung, maar kost hij relatief gezien helemaal niet zoveel geld. Maar is de OnePlus 9 Pro ook in de praktijk interessant? Als je het mij vraagt wel. De smartphone is namelijk voorzien van flink wat indrukwekkende specificaties en levert, met relatief lage prijs in het achterhoofd, aardig wat interessante functionaliteiten. Ik zal het je uitleggen.

De OnePlus 9 Pro
De twee modellen in de hand (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Sterk in zijn schoenen

De OnePlus 9 Pro is ten opzichte van zijn voorganger best wel wat veranderd. Niet alleen qua ontwerp, maar ook zeker qua beeldscherm en de harde specs. Laat ik het heel simpel zeggen: de OnePlus 9 Pro staat sterk in zijn schoenen. Hij is beschikbaar in de kleuren Morning Mist, Pine Green en Stellar Black. Iets minder sterk misschien, want dat zijn gewoon dure woorden voor zwart, groen en grijs. Er is weinig mis met de kleurenkeuze die je hebt, maar ik zou een hoesje wel zeker aanraden bij dit toestel. De OnePlus 9 Pro spiegelt namelijk als de neten, waardoor het gebruik van een hoesje echt aan te raden is. Hij is gewoon wat gevoelig voor schade en vuiligheid en dat is best wel zonde.

Maar over het algemeen ligt het toestel je waarschijnlijk erg goed. De OnePlus 9 Pro heeft een premium uitstraling en zo voelt hij dan ook in de hand. Wat overigens ook wel echt premium te noemen is, dat is het beeldscherm. Draaien we het toestel om zien we een 6.7-inch AMOLED beeldscherm zitten. Deze is voorzien van gebogen schermranden die in gebruiker erg fijn zijn, een verversingssnelheid van 120Hz en een hoge resolutie zodat het kijken van films of spelen van games peulenschil is. Overigens wel goed om te vertellen dat het gaat om een LTPO beeldscherm. Dat zorgt voor een langere accuduur omdat de 120Hz variabel is. De smartphone past zich dus volledig aan het gebruik van de consument aan.

En de consument zal deze smartphone voor veel zaken gebruiken. Simpelweg, omdat het kan. Dankzij de nieuwe Snapdragon 888 processor met minimaal 8GB aan werkgeheugen is de smartphone opgewassen tegen de zwaarste taken. Daarnaast heb je 128GB of 256GB aan opslagcapaciteit tot je beschikking.

OnePlus 9 Pro
Pro! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

OnePlus 9 Pro maakt opladen leuk

De tussenkop is wellicht wat overdreven, maar er zit zeker wel een kern van waarheid in. De OnePlus 9 Pro beschikt over een zelfde 4500mAh batterij, waarmee het toestel 10mAh inlevert ten opzichte van het voorgaande model. Niet heel erg, maar gezien de verbeteringen zorgt dit wel degelijk voor duidelijk iets mindere accuduur. Klinkt als een negatief iets, maar de snelheid waarmee het toestel opgeladen wordt zorgt ervoor dat je dit snel vergeet.

De OnePlus 9 Pro ondersteunt Warp Charge 65 waarmee je de smartphone met een vermogen van 65W op kunt laden. Ter vergelijking: de iPhone 12 serie is maximaal op te laden met een vermogen van 20W. Binnen een half uur zit je smartphone ten alle tijden vol en in de afgelopen week heb ik het toestel zelfs in minder dan 20 minuten tot 100% zien laden. Een prettige ervaring die versterkt wordt door de mogelijkheden op het gebied van draadloos opladen. De OnePlus 9 Pro beschikt namelijk ook over de mogelijkheid om op te laden door middel van de OnePlus Warp Charge 50 Wireless Charger. Dit is een accessoire waarmee de smartphone draadloos oplaadt met een vermogen van 50W. Twee keer zo veel dus als de Samsung Galaxy S21 bekabeld oplaadt.

Samenwerking met Hasselblad pakt goed uit

Net als de batterij weet ook het camerasysteem indruk te maken. Het systeem bestaat uit vier verschillende lenzen die goed zijn voor een aantal indrukwekkende plaatjes. Dat heeft alles te maken met het feit dat het camerasysteem dit keer ondersteund wordt door de softwarematige magie van Hasselblad. De kleuren zijn nauwkeuriger, er wordt meer gebruik gemaakt van diepte en de helderheid ligt ook wat hoger.

OnePlus 9 Pro foto
Karren maar! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Kortom: foto’s zijn realistischer en dat kon zeker geen kwaad!

OnePlus 9 Pro foto
De telefotolens doet zijn werk! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Misschien tof om te vermelden is het feit dat deze smartphone in een 4K resolutie kan filmen met 120 frames per seconden. Hierdoor is het mogelijk om slowmotion beelden in 4K te schieten, mits je deze op de juiste manier bewerkt. Verder is er een mogelijkheid om in 8K te filmen, maar voor smartphones is dit zeker niet aan te raden.

OnePlus 9 Pro foto
Met een broek aan in de zon (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

OnePlus 9 Pro: Apple en Samsung op scherp!

De OnePlus 9 Pro is aan te schaffen in twee verschillende samenstellingen. Je haalt het toestel in huis met 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslagcapaciteit. Wil je er mee uithalen, dan is het mogelijk om te kiezen voor de 12GB RAM en 256GB opslag variant. Die eerste optie kost je €899, waar die tweede je €999 kost. Maar goed, een smartphone met 12GB aan RAM slaat nergens op en daarom raden we je aan om aan de haal te gaan met de eerste variant. En wat dat betreft haal je voor €899 een uiterst indrukwekkende smartphone in huis met die op weinig zaken achterloopt op de concurrentie.

Apple en Samsung kunnen zich opmaken voor flink wat concurrentie. Vorig jaar bracht OnePlus zijn eerste echte vlaggenschip op de markt en die positie lijkt het bedrijf uiterst goed te bevallen. De OnePlus 9 Pro doet eigenlijk alles wel goed, is betaalbaar (voor een vlaggenschip) en brengt aardig wat beweging in de markt. Ik kan niet heel veel anders zeggen dan dat ik groot fan ben!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

OnePlus 9 Pro

OnePlus

9 Score

Pluspunten

  • Beeldscherm
  • Opladen kabel
  • Opladen draadloos
  • Camerasysteem
  • Software

Minpunten

  • Glimmende achterkant
  • Accuduur iets korter

De OnePlus 9 Pro doet eigenlijk alles goed. De smartphone is voorzien van een uitstekend beeldscherm, ligt heerlijk in de hand en maakt prachtige foto's. De software (OxygenOS) is wederom erg prettig in gebruik en komt met een hoop interessante functionaliteiten. De accuduur is misschien iets korter dan bij de OnePlus 8 Pro, maar het gigantisch snelle opladen maakt dit direct weer goed. Het enige wat we echt aan kunnen merken is dat je bijna wel een hoesje MOET gebruiken bij het toestel. Niets meer, niets minder.

Reageer op artikel:
OnePlus 9 Pro: bizar goede batterij zet Apple en Samsung op scherp
Sluiten