Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 27 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de meest bijzondere true crime series op Netflix

Op Netflix staan veel shows. Een van de populairste categorieën is true crime. Maar welke series moet je kijken? Wij zetten ze op een rijtje.

True Crime is een ontzettend populair genre. Het geeft ons een inkijkje in de hoofden van criminelen en laat tegelijkertijd zien wat slachtoffers kan overkomen. Netflix staat er inmiddels vol mee. Wij zetten de meest interessante van de streamingdienst op een rijtje: van Tiger King tot The Confession Tapes, ze komen allemaal langs.

The Staircase – 2004-2018

The Staircase is een van de bekendste true crime-docu’s op Netflix. De serie begint met Michael Peterson die 911 belt. Hij heeft zijn vrouw onderaan onderaan de trap gevonden, claimt hij. Maar is het een noodlottig ongeluk, of heeft Peterson zijn vrouw van het leven beroofd? In 13 afleveringen komen alles aan bod. Zo zien we het onderzoek, de rechtszaak en wat er daarna allemaal gebeurde.

The Keepers – 2017

In deze documentaire op Netflix staat de moord van de non Cathy Cesnik centraal. Waarom moest deze zuster dood? De titel van de documentaire doelt op voormalige studenten van Cesniks middelbare school die zich nog steeds inzetten om de moord op te lossen. Want wat is er nu aan de hand? Probeerde de vrouw een schandaal in de katholieke kerk te openbaren?

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes – 2019

Ted Bundy is een van de meest bekende seriemoordenaars in de Verenigde Staten. In totaal heeft hij meer dan 30 moorden bekend, de schattingen zijn echter dat hij meer dan 100 vrouwen heeft vermoord. Qua uiterlijk was Ted Bundy een mooie man, maar zijn binnenkant was gitzwart. In deze miniserie op Netflix zien we een aantal interviews met hem terwijl hij op Dead Row zit. Wat gaat er rond in het hoofd van een seriemoordenaar?

Jeffrey Epstein: Filthy Rich – 2020

Bestaat er klassenjustitie? Als je Jeffrey Epstein: Filthy Rich op Netflix ziet, lijkt het er wel op. Hoe kon hij al die tijd zijn gang gaan en waarom was hij bevriend met de jetset van de Verenigde Staten en ver daarbuiten. In deze docu zien we wat voor een vreselijke dingen hij allemaal heeft gedaan en hoe zijn slachtoffers er tot de dag van vandaag nog last van hebben.

Tiger King: Murder Mayhem and Madness – 2020

Veel gekker ga je een true crime documentaire op Netflix niet vinden. Tiger King is zo bizar dat je elke aflevering met open mond kijkt. De serie gaat over de flamboyante dierentuineigenaar Joe Exotic, die een controversiële manier van dieren houden erop na houdt. Hij heeft een grote vijand: Carole Baskin, een vrouw waarvan haar man van de aardbodem verdwenen is. De haat van Joe Exotic gaat steeds verder.

Las tres muertes de Marisela Escobedo – 2020

Deze Mexicaanse documentaire op Netflix gaat over Marisela Esvobedo Ortiz. Zij is moeder van een van de vele verdwenen vrouwen in de plaats Juarez. Zij laat het er niet bij zitten en gaat op zoek naar de dader. Daarmee brengt ze zichzelf erg in gevaar, met de grote drugskartels in de regio die waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor de meeste moorden. Toch lukt het haar om de dader te vinden en naar de politie te brengen. Hoe is het haar gelukt en waar heeft de politie en het justitieel systeem gefaald?

Wild Wild Country – 2018

De guru Osho bouwt in de jaren ‘80 aan zijn eigen sekte diep in Oregon. Honderden Indiërs emigreren naar naar zijn land. Als hij in conflict komt met de locals wordt het een nationaal schandaal. Het komt uiteindelijk tot een climax, waarbij een commune-leider en haar loyalisten wraak nemen op de locals. Zij plegen de grootste bio terroristische aanslag in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Een bizarre docu op Netflix.

Evil Genius – 2018

Dit bizarre misdaadverhaal op Netflix begint met de gruwelijke dood van een pizzabezorger die een bank berooft met een bom om zijn nek. Daarna wordt alles alleen maar vreemder. Er gebeuren nog meer gebeurtenissen die voor nog meer verwarring zorgen. Achter dit alles blijkt een arrogante vrouw te zitten.

The Confession Tapes – 2017 tot heden

Net zoals in Nederland zijn er ook in de Verenigde Staten verschillende zaken in het verleden waarbij valse bekentenissen zijn afgelegd. Door middel van psychologische trucs deed de politie er alles aan om een bekentenis te krijgen. Dat deze misschien niet waar was, maakte voor hen niets uit. In deze documentaire op Netflix zie je het.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!