Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische fietsen 21 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets krijgt op hilarische wijze aandacht in deze reclame

De elektrische fiets is razend populair en heeft eigenlijk geen reclame nodig. Het is al reclame genoeg om iemand hard voorbij te zien racen op een e-bike terwijl jij aan het strijden bent tegen de tegenwind. Hoewel een e-bike zichzelf eigenlijk goed genoeg verkoopt heeft de (elektrische)fietsfabrikant Trek toch een reclame voor zijn snelle fietsen in elkaar gedraaid.

Het reclamespotje van Trek is beter een korte video te noemen. Heb je even? Zet dan een kop koffie of thee voor jezelf, pak er een paar paaseitjes bij en ga er even goed voor zitten. Deze reclame duurt namelijk iets meer dan vijf minuten, maar is het kijken zeker waard.

Lekker gedaan hoor, Trek

Trek is geen onbekende speler in de wereld van de elektrische fiets. Je zou daarom denken dat het geen opvallende reclame nodig heeft om de markt te veroveren. Een paar e-bikes meer verkopen kan natuurlijk geen kwaad, zo moet Trek gedacht hebben, met als resultaat een komische video.

In de video zien we de hoofdrolspeler worstelen met zijn drukke gezinsleven, werk, plezier en succes. Om meer lol te hebben en vaker in de buitenlucht te zijn springt hij op zijn fiets. De video speelt zich (aan het accent van de verteller te horen) af in Australië waar het heuvelachtig is. Een flinke heuvel op fietsen is voor de meesten van ons, waaronder de hoofdrolspeler in Trek’s reclamespotje, niet de definitie van ‘lol’. Wanneer iemand hem voorbij racet op een elektrische fiets weet hij hoe laat het is: het is tijd om een e-bike te kopen.

Het bovenstaande klinkt misschien als een cliché verhaal maar de video is eerder een parodie op de cliché. Bekijk hieronder zelf het hilarische resultaat.

Welke elektrische fiets zie je in de video?

De strakke elektrische fiets in de video is de Trek Allant+ 9.9. Dit is een van Trek’s absolute topmodellen voor de dagelijkse commute. Deze populaire elektrische fiets heeft de nieuwste Bosch Performance Line CX motor van 250 Watt en 75 Nm, en een 623 Wh Bosch PowerTube accu.. Dit krachtige beestje duwt je dus inderdaad makkelijk een heuvel op maar laat je ook zonder zweten lange afstanden fietsen.

Er zijn veel elementen die opvallen aan deze e-bike. Een daarvan is dat het krachtige beestje slechts 18 kilo weegt. De hoogwaardige onderdelen in combinatie met het gestroomlijnde en goed uitgebalanceerde frames maken dit een van de beste e-bikes die in 2020 op de markt is gebracht.

Trek Allant+ 9.9 e-bike
Trek Allant+ 9.9 (Afbeelding: Trek Bikes)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!