Nieuw prototype Tesla Cybertruck in het wild gespot: wat is er anders?

Elektrische auto's Jeroen Kraak 20 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Er is een nieuwe Tesla Cybertruck gespot die er anders uit ziet dan het vorige model. Maar wat is er precies anders?

De Tesla Cybertruck is een van de meest bijzondere auto’s van het merk van Elon Musk. Dat komt natuurlijk door de robuuste uitstraling en het hoekige ontwerp. De auto werd in 2019 voor het eerst gepresenteerd en moest dit jaar voor het eerst uitkomen. De release van de auto is echter verschoven na 2022. De grote vraag is hoe die auto er precies gaat uitzien, aangezien er nu een nieuw prototype is gespot.

De Tesla Cybertruck is gespot

Hoewel de release dus nog even duurt, kun je wel prototypes op de weg verwachten om de auto verder te testen. Desondanks komen ze niet zo vaak voorbij. Eigenlijk ook wel logisch, aangezien het een opvallend gevaarte is. Nu is er echter wel een gespot op een terrein een Californië, wat een paar uur van de Tesla-fabriek in Fremont ligt.

De Tesla Cybertruck is gespot door Jesse Sandoval die daarvan een video maakte. Helaas is deze niet van al te hoge kwaliteit waardoor we niet te veel details kunnen zien. Toch valt er een ding wel wat op. Dan hebben we het over spiegels. De truck tijdens de presentatie had deze niet, omdat camera’s deze vervangen. Tesla wil graag van de spiegels af omdat deze minder aerodynamisch zijn. Het kost dus iets meer brandstof om de Cybertruck vooruit te krijgen.

Dat de spiegels er bij dit model opzitten heeft mogelijk te maken met regelgeving. In sommige landen is het verplicht om spiegels te hebben en is het nog niet goedgekeurd om deze te vervangen door camera’s.

Anders sturen?

Toch is er ook nog iets anders opvallend te zien in de video: de bochtentechniek van de Tesla Cybertruck. De bochten lijk een stuk scherper te zijn dan je wellicht van een pick-up truck verwacht. Mogelijk werkt het bedrijf voor het model dus aan rear-wheel steering. Hiermee lijkt het dus op de elektrische versie van de Hummer die zogenaamd Crab Mode heeft, oftewel vier wielen die dus meesturen in plaats van de gebruikelijke twee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Elektrek

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen