Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 20 okt 2021

Het werd eens tijd: ‘berichten Instagram vanaf de desktop te plaatsen’

Word je er ook zo gek van dat je niets op Instagram kunt plaatsen vanaf je desktop? Daar lijkt nu verandering in te komen.

Instagram bestaat al jaren, maar desondanks is het nog steeds niet mogelijk om berichten te plaatsen via de desktop zonder enorme omweg. Moederbedrijf Facebook lijkt dat probleem nu eindelijk op te lossen. Het bedrijf heeft de manier aangepast waarop gebruikers nieuwe foto’s kunnen posten.

Instagram brengt verschillende nieuwe functies uit

Instagram komt deze week met verschillende nieuwe functies, meldt Techcrunch. Zelf noemt Facebook het een test. Een van deze functies is dat makers nu samen een post kunnen maken. Ze kunnen hiervoor een ander account uitnodigen uit het tagscherm. Als de andere persoon dit accepteert dan komen beide accounts voor in de header van de post. De post of reel komt dan ook in de grid van beide personen.

Vanaf vandaag start Instagram ook met een nieuwe manier om inzamelingen te starten voor goede doelen. Hiermee is het mogelijk om direct via de creatieknop een actie toe te voegen voor een non-profitorganisatie.

Op donderdag zijn de Instagram Reels aan de beurt. Het komt met twee nieuwe effecten die vooral handig zijn om muziek te editen voor Reels en lyrics toe te voegen. Hiermee treedt het in de voetsporen van Tiktok dat zulke effecten al heeft.

Met deze Instagram-features probeert Facebook jongeren ‘te beschermen’

Posten vanaf je desktop

De meest interessante functie die er aankomt is echter dat je nu ook gewoon vanaf je desktop kunt gaan posten. Dit geldt overigens alleen voor foto’s en voor video’s die korter zijn dan een minuut.

Echter is er nu ook al een manier om foto’s en video’s te posten via de desktop, alleen is deze wat omslachtig. Hiervoor kun je bijvoorbeeld naar de ontwikkel tab in menu in de bovenbalk. Daar druk je op gebruikersagent en vervolgens iPhone. Instagram denkt dan dat je via een telefoon de app gebruikt en zo is het alsnog mogelijk om foto’s en video’s te posten. Toch wordt een nieuwe manier van Instagram zelf een stukje makkelijker natuurlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Het werd eens tijd: ‘berichten Instagram vanaf de desktop te plaatsen’
Sluiten