Teveel gezeik en een slechte naam: Facebook verder als Metaverse?

Apps Wesley Akkerman 20 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Mogelijk verandert Facebook volgende week zijn naam. De nadruk komt dan mogelijk te liggen op het metaverse waar het bedrijf ondertussen aan werkt. Dat laat een bron weten die meer over de zaak weet, tegenover The Verge. De naamswijziging wordt mogelijk op 28 oktober aangekondigd, tijdens de jaarlijkse Connect-conferentie.

De reden achter de naamswijziging is dat het bedrijf niet alleen bekend wil staan om het sociale netwerk en alle negatieve aspecten daaromheen. De welbekende Facebook-app en -site moet dan onderdeel worden van een onderneming dat meer doet. Zo wordt er ook geïnvesteerd in virtual reality, bijvoorbeeld.

Facebook ondergaat snel een naamswijziging

Daarnaast werken er zo’n tienduizend mensen aan consumentenhardware zoals een augmented reality-bril bij Facebook. Bovendien bracht het bedrijf zijn eigen smart displays uit waarmee je kunt videobellen. Dit bedrijf is dus meer dan een sociaal netwerk en het is duidelijk dat het dat wil uitstralen.

Facebook VR-bril
Prototype VR-bril van Facebook. (Afbeelding: Facebook)

Het feit dat Facebook onder een vergrootglas ligt door rechtszaken en andere praktijken, speelt mogelijk ook een rol. Een klokkenluider, genaamd Frances Haugen, legde onlangs nog bloot hoe weinig het bedrijf doet aan de verspreiden en het aanzetten tot haat. Daar is het het natuurlijk niet mee eens, zo blijkt uit dit bericht.

Achter de schermen

De nieuwe naam van het bedrijf is tot nu toe een goed bewaard geheim. Achter de schermen wordt er ondertussen hard gewerkt aan het grondwerk voor de ‘volgende generatie aan technologie’. Afgelopen zomer zette Facebook daarom een dedicated metaverse-team op. Daar wil de onderneming nog eens tienduizend mensen voor aannemen.

De zieke manier waarop Facebook haat inzet als inkomstenbron

“De metaverse wordt een groot focuspunt”, zei Mark Zuckerberg in de zomer tegenover The Verge. “Het wordt een groot onderdeel van de manier waarop het internet zich ontwikkeld na het mobiele web. Het wordt ook ons volgende hoofdstuk.” Dit wordt dus een nieuwe pilaar. Maar wat het metaverse nou precies inhoudt en wat de nieuwe naam voor Facebook wordt, dat weten slechts een handjevol mensen op aarde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen