Google Pixel 6: dit waren de grootste aankondigingen van het event

Smartphones Wesley Akkerman 20 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dinsdagavond Nederlandse tijd organiseerde Google een evenement waar het twee nieuwe smartphones presenteerde: de Google Pixel 6 en 6 Pro. De nieuwe telefoons beschikken over de zelfontwikkelde Tensor-processor, waardoor Google allerlei toffe features aanbiedt.

Google heeft een uur de tijd genomen om een aantal nieuwe producten en ideeën te presenteren. Natuurlijk kregen de nieuwste smartphones voorrang, maar het bedrijf kondigde nog meer aan. Een overzicht van het evenement van dinsdagavond.

Google Pixel 6 (Pro) gepresenteerd

De Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro zijn de nieuwste smartphones van de techgigant. Ze komen niet naar Nederland, maar wel naar onder meer Duitsland. Daar kosten ze respectievelijk 649 en 899 euro (met 128 GB aan opslagruimte) of 999 euro (met 256 GB aan intern opslaggeheugen).

Beide smartphones beschikken over de nieuwe Tensor-processor van het bedrijf. Ook beschikken ze over een 50 megapixelcamera, die foto’s maakt in een resolutie van 12,5 megapixel. Daarnaast is er een groothoeklens en heeft de Pro ook nog een telelens aan boord. De selfiecamera is eveneens een groothoeklens en heeft een hoge resolutie. Verder hebben ze allebei een AMOLED-scherm, met resoluties van 2.340 bij 1.080 en 3.120 bij 1.440 pixels. Ook is er respectievelijk 8 en 12 GB aan werkgeheugen aanwezig, evenals accu’s met vermogen van 4.600 en 5.000 mAh.

Google Tensor en camera

De processor helpt bij allerlei zaken. Denk dan aan stemherkenning, foto’s minder wazig maken en ondertiteling en vertaling in real-time. Dat gebeurt allemaal via machine learning. Qua snelheid en rekenkracht moet de processor vergelijkbaar zijn met het high-end aanbod van Qualcomm, aldus Google.

Google legt verder de nadruk op de cameramogelijkheden van de Google Pixel 6 (Pro). De camera is beter in staat mensen met een donkere huidskleur vast te leggen, dankzij Real Tone. De technologie werkt in de camera-app van Google en derde partijen en legt huidskleur accuraat vast, zonder gedoe met overbelichting of het contrast of iets dergelijks.

Overige functies

Verder kondigt Google wat functies aan die exclusief naar Pixel-smartphones komen. Zo bereik je Snapchat heel snel door achterop te tappen en krijg je meer inzicht over de status van een klantenservice aan de telefoon. In beeld staan dan alle opties die de dienst aanbiedt, evenals een geschatte wachttijd voor de wachtrij. Daarnaast kan de telefoon het wachten van je overnemen, zodat je ondertussen wat anders kunt doen.

Google trekt voorgoed de stekker uit grootste YouTube-irritatie ooit

Tot slot lanceerde Google tevens de Pixel Pass na het evenement. Dit is een pakket waarmee je verschillende Google-diensten combineert. Je betaalt 45 of 55 dollar per maand, betaalt dan in twee jaar je telefoon af en krijgt toegang tot diensten als YouTube Premium, Google Play Pass en meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen