Pixel Pass lekt uit: smartphone en Google-diensten voor vaste prijs

Apps Wesley Akkerman 11 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Als we de recente geruchten mogen geloven, werkt Google aan een gloednieuw abonnement dat voor nu de Pixel Pass genoemd wordt. Wanneer je zo’n abonnement afneemt bij het bedrijf, dan krijg je naar verluidt toegang tot de nieuwste Pixel-smartphone en premium Google-diensten. Helaas weten we nog niets over de prijs en beschikbaarheid van het mogelijke abonnement.

Mocht er een speciaal smartphone-abonnement van Google aankomen, dan is de timing niet verkeerd. Deze maand kondigt het bedrijf namelijk (opnieuw) de Pixel 6-serie aan. Het is niet duidelijk of de Pixel 6 naar Nederland komt. Google brengt zijn nieuwe smartphones namelijk niet altijd naar ons land.

Het Pixel Pass-abonnement

Het Pixel Pass-abonnement is ontdekt door Brandon Lee op Twitter. Lee is verantwoordelijk voor het YouTube-kanaal This Is Tech Today. Uit zijn tweet blijkt dat Google werkt aan een soort smartphone-abonnement dat tevens toegang verleent tot premium diensten van het bedrijf. Ook is er een langere garantieperiode.

Diensten die onder het abonnement vallen, zijn Google One, Play Pass, YouTube Premium of YouTube Music en Google Fi (niet beschikbaar in Nederland). Google Stadia mist nog in deze lijst. Daarnaast is niet duidelijk wanneer het abonnement beschikbaar is en wat je daar dan maandelijks kwijt aan bent.

Microsoft en Apple

Mocht dit nieuws kloppen, dan bewandelt Google een pad dat Microsoft en Apple ook bewandelen. Zo biedt Apple bijvoorbeeld al Apple One aan. Dat is een abonnement waarmee je toegang krijgt tot een grote hoeveelheid premium Apple-diensten. Je betaalt daar gewoon een vast bedrag per maand voor.

Waarom het Apple logo op je MacBook geen licht meer geeft

Microsoft biedt een soortgelijk abonnement aan in de Verenigde Staten. Voor 24,99 dollar per maand krijg je voor twee jaar lang toegang tot Xbox Game Pass Ultimate én een Xbox Series X. Het lijkt er dus op dat Google dezelfde soorten diensten wil aanbieden, waardoor het bedrijf wellicht meer Pixel-smartphones verkoopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen