Nacon Revolution X Pro Controller: tijd om je oude weg te gooien?

Games Jelle van Es 20 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Een paar jaar geleden kwam er met Nacon een nieuwe speler op de gamemarkt. Het bedrijf wilde zich onderscheiden door premium producten voor gamers op de markt te brengen. Inmiddels zijn er heel wat verschillende speciale controllers op die manier gelanceerd. Mocht je in het bezit zijn van een Xbox Series X of een pc, dan kun je sinds kort de Nacon Revolution X Pro Controller in huis halen.

De Nacon Revolution X Pro Controller is een bedrade controller. Dat is wellicht even wennen in een tijd dat draadloos de norm is. Maar het heeft duidelijke voordelen. Zo heb je geen gedoe meer met een batterij die opraakt. Belangrijker is echter dat je op deze manier geen vertraging hebt tussen jouw input en wat er op het scherm gebeurt. En dat kan een verschil opleveren wanneer je echt competitief speelt. Ik ben er mee aan de slag gegaan en dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Nacon Revolution X Pro Controller Review

Lekkere grip

Eén van de eerste dingen die opvalt wanneer je de Nacon Revolution X Pro Controller vastpakt, is dat de grip goed is. Aan de zijkanten en achterkant is hij fijn geribbeld, waardoor hij net wat steviger in je handen ligt. Met name wanneer het spannend wordt en je soms last hebt van zweethandjes, is dit een fijne bijkomstigheid. Want hierdoor houd je de controller ten alle tijden stevig vast en glijd je dus niet weg.

Ligt lekker in de handen (Afbeelding: Nacon)

Bepaal zelf het gewicht van de Nacon Revolution X Pro Controller

De Nacon Revolution X Pro Controller wordt geleverd met een aantal gewichten. Op die manier kun je zelf een beetje gaan bepalen wat fijn voor je voelt. De één wil juist zijn controller zo licht mogelijk en zou zodoende de gewichten er uithalen. Ikzelf vind het juist fijn om iets in mijn handen te hebben wat niet heel erg licht aanvoelt. Door de zwaarste gewichten te gebruiken, heb ik echt het gevoel een stevig ding in mijn handen te hebben. Het feit dat je het zelf kunt aanpassen is in elk geval heel erg fijn.

Spelen met de gewichten (Afbeelding: Nacon)

Extra knoppen die je kunt instellen

Maar misschien belangrijker is dat de Nacon Revolution X Pro Controller wordt uitgerust met een aantal extra knoppen. Deze vind je aan de achterkant van de controller. Het zijn er vier en het is mogelijk om die naar eigen smaak aan te passen. Op die manier kun je net wat meer dingen doen dan dat je op een gewone controller qua mogelijkheden hebt. Vind je het bijvoorbeeld vervelend om links op het d-pad te drukken tijdens een game om een menu op te halen, dan kun je die knop ‘mappen’ op één van de extra knoppen aan de achterkant van de controller.

Pas deze knoppen makkelijk aan (Afbeelding: Nacon)

Alles aan te passen in de software

En dat kan allemaal in de software van de Nacon Revolution X Pro Controller. Deze heb ik op de pc gebruikt, maar het is ook mogelijk om de app op de Xbox Series X te downloaden en daar alles aan te passen. Het is een app die zeer gebruiksvriendelijk werkt en waarbij je heel makkelijk de verschillende settings aanpast. Ook heb je de optie om gebruik te maken van verschillende standaard profielen, waardoor je makkelijk een profiel voor een shooter maakt.

Premium ervaring

Tot slot wil ik nog even meegeven dat het fijn is om de Nacon Revolution X Pro Controller uit te pakken. Hij wordt geleverd met een luxe case, waar je hem na gebruik ook weer makkelijk in kunt plaatsen. Dat is een klein dingetje, dat weet ik, maar het geeft het geheel net wat meer uitstraling met zich mee. Na het uitpakken heb je echt gelijk zin om er echt mee aan de slag te gaan. Een goed begin is zeg maar het halve werk.

Nacon Revolution X Pro Controller
Zo wordt hij geleverd (Afbeelding: Nacon)

De Nacon Revolution X Pro Controller is nu beschikbaar en onder andere hier te scoren. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Je Xbox Series X heeft zojuist een belangrijke upgrade gekregen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen