Jelle van Es
Jelle van Es Games 20 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Speciale Xbox-koelkast vliegt over de toonbank en is uitverkocht

Ooit was er iemand die zei dat de Xbox Series X er uit zag als een koelkast. In plaats van dat Microsoft dat opvatte als een belediging, ging het er mee van door. In eerste instantie bracht het een grote koelkast in de stijl van de spelcomputer uit. En nu bracht het ook een kleine versie van de koelkast uit.

En de pre-orders daarvan gingen deze week live. En dat was zeer succesvol. Binnen een kwartier was de kleine Xbox koelkast uitverkocht. Dat terwijl je er zo’n 100 euro voor moest neerleggen. Blijkbaar was dat voor gamers geen enkel probleem.

Xbox-koelkast een grote hit

De grote vraag is daarbij wel in hoeverre de Xbox koelkast bij de echte gameliefhebbers terecht gaat komen en in hoeverre hij gekocht is door mensen die er een slaatje uit willen slaan. Want binnen de kortste keren zien we dat de koelkast voor drie keer de aankoopprijs op eBay wordt aangeboden. Of hij dan ook daadwerkelijk verkocht wordt, dat is nog even afwachten, maar het is wel opmerkelijk dat dit allemaal gebeurd.

De Xbox koelkast is overigens een kleintje. Er is volgens Microsoft ruimte voor zo’n 12 blikjes drinken. Dat is dus niet heel erg veel, maar ideaal als je een paar uur achter elkaar wil spelen. Of je plaatst hem in je gamekamer waar je soms ook vrienden over de vloer hebt en graag een koud biertje drinkt. Daar is de koelkast dan perfect voor.

Xbox Koelkast
De koelkast (Afbeelding: Microsoft)

Andere functies

Naast dat de Xbox koelkast je drankjes koud houdt, is het ook mogelijk om er een USB-kabel aan te hangen en op die manier je smartphone van stroom te voorzien. Ook is de koelkast voorzien van verschillende LED-lampjes, waardoor het geheel er op een afstand echt uit ziet als een spelcomputer, maar uiteindelijk dus iets anders is. Of er ook nog een tweede golf aan komt waarin je hem kunt aanschaffen, dat is nog even afwachten. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Xbox viert feest met speciale controller en meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!