James Bond: deze grote kanshebber wordt sowieso niet 007

Films & Series Jeroen Kraak 19 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het grote speculeren kan na de release van No Time to Die beginnen. Wie wordt de nieuwe James Bond in de toekomstige films?

No Time is natuurlijk een van de grootste filmreleases dit jaar. De nieuwe James Bond-film is door recensenten en het publiek erg goed ontvangen. Daarin zagen we op een mooie manier het einde van Daniel Craig als 007. De grote vraag is natuurlijk wie hem gaat opvolgen en zo in een mooi rijtje van acteurs terechtkomt.

Idris Elba wordt het niet?

Natuurlijk zijn er al verschillende namen voorbijgekomen in de geruchtenmolen om de nieuwe James Bond te spelen. Eentje die vaak voorkwam was die van Idris Elba. Een logische keuze, hij is Brits, heeft stijl, is een goede acteur en kan 007 ook een goede look geven qua diversiteit.

Toch gaat Idris Elba niet de nieuwe James Bond worden, als we hem op zijn woord moeten geloven. De vraag werd hem gesteld tijdens de wereldpremière van zijn Netflix-film The Harder They Fall, die in november op de streamingdienst moet verschijnen. “Nee, ik word niet de nieuwe James Bond”, liet hij weten aan ITV. Toch staat hij er wel open om de rol later in te vullen. “Wie niet? Hoe geweldig zou het zijn om een zwarte James Bond te hebben?” Toch lijkt dat niet mogelijk gezien de leeftijd van de acteur. Hij is nu 49 jaar en een 007 die bijvoorbeeld 60 jaar is, past niet echt in het plaatje.

Wie wordt wel de nieuwe James Bond

De grote vraag die dan dus overeind blijft, is wie wel de nieuwe James Bond moet worden? Er zijn ook verschillende andere namen voorbijgekomen, waaronder die van Robert Pattinson, Regé-Jean Page en James Northon. Onze favoriet is echter Cillian Murphy. De Ierse acteur staat vooral bekend als Tommy Shelby uit Peaky Blinders, maar zou wat ons betreft een prima Bond zijn.

Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat we een nieuwe James Bond kunnen verwachten. De grote vraag is natuurlijk hoe die er uit gaat zien. Toch is er wel iets veranderd. Rechtenhouder MGM Studios is inmiddels overgenomen door Amazon. Daarover lees je hier meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen