Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 19 okt 2021

Gegevens van Lionel Messi en andere sterren gestolen door hacker

Lionel Messi is het bekendste slachtoffer van een hacker geworden. Zijn gegevens liggen nu op straat net zoals die van miljoenen anderen.

Overheden werken steeds meer online. Dat heeft natuurlijk grote voordelen, maar er zijn ook nadelen. Vooral als gegevens niet goed beschermd worden. Dit keer is de Argentijnse overheid het slachtoffer geworden. Een hacker heeft nu de gegevens online gegooid, waaronder die van Lionel Messi, meldt The record.

De gegevens van Lionel Messi liggen op straat

Argentijnse sterren als Lionel Messi en Sergio Aguero zijn het slachtoffer geworden van een hacker die zich AnibalLeaks noemt op Twitter. De hacker claimt de ID-database van de Argentijnse overheid gehackt te hebben. Hierdoor heeft hij toegang gehad tot het RENAPER (Registro Nacional de las Personas) waarin alle gegevens van ID-bewijzen van alle Argentijnen zijn te vinden, met daarin foto’s en namen.

Via Twitter heeft de hacker de gegevens van 44 bekende Argentijnen gelekt. Naast de gegevens van Lionel Messi zat daar ook de informatie van verschillende journalisten en zelfs president Alberto Fernández erbij. In de posts liet hij weten overal toegang tot te hebben, waaronder ook adressen, geboortedata, geslacht, verzekeringen, burgerservicenummers en afloopdata van de id-kaarten. Inmiddels heeft Twitter het account offline gehaald, waardoor de gegevens er niet meer opstaan.

Onzorgvuldige medewerkers

Volgens de hacker is het lek in de beveiliging ontstaan door onzorgvuldige medewerkers. Hij zou via een VPN-account die gelinkt zou zijn aan het Argentijnse ministerie van Volksgezondheid in de database terecht kunnen komen.

Het lekken van de hacker spreekt een statement van de Argentijnse overheid tegen. Die liet eerder weten dat er geen data uit RENAPER buit zou zijn gemaakt. In die verklaring liet de overheid tevens weten dat er acht medewerkers onderzocht worden of ze iets met het lek te maken hebben. Hoe de vork precies in de steel zit moet dus later echt duidelijk worden. Het is geen goed nieuws voor Lionel Messi in ieder geval.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gegevens van Lionel Messi en andere sterren gestolen door hacker
Sluiten