Nintendo Switch-alternatief Steam Deck: deze games kun je spelen

Games Jelle van Es 19 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Mocht de Nintendo Switch niet helemaal jouw ding zijn, dan heb je de mogelijkheid om de Steam Deck aan te schaffen. Nou ja, als je dat nog niet had gedaan, dan moet je waarschijnlijk wachten, want hij is voorlopig uitverkocht.

Maar wanneer je hem bij de eerste golf hebt besteld, dan kun je als het goed is in december losgaan met de Steam Deck. Net als bij de Nintendo Switch is het een handheld, die je ook op het grote scherm kunt aansluiten. En daarmee kun je games vanuit je Steam-bibliotheek spelen. Het is echter de grote vraag welke games je precies kunt gaan beleven.

Steam Deck geeft inzicht in welke games je kunt spelen

Gelukkig laat Valve nu weer van zich horen en geeft het aan hoe je games kunt herkennen die je op Steam Deck kan spelen. Het is dus wel even iets anders dan de Nintendo Switch, want niet elke game werkt met de nieuwe handheld. Volgens de maker zullen er bij games vier categorieën komen. Games die in de zogenaamde Verified categorie komen, kun je met een gerust hart gaan spelen. Deze games werken perfect op de handheld. Zo kun je het zonder problemen beleven met je controller en ondersteunt de game de resolutie van de handheld. Deze games zullen dan ook uitgelicht gaan worden op de gamestore.

De tweede categorie betreft de Playable titels. Dit zijn games die in principe moeten draaien, maar waarbij je soms wat aanpassingen met de besturing moet doen. Denk daarbij aan games die je eigenlijk standaard speelt met muis en toetsenbord. Door wat settings aan te passen moet het dan alsnog mogelijk zijn om het te spelen. Games die je niet kunt spelen vallen in de Unsupported categorie. Dit zijn games die voornamelijk bedoeld zijn voor een VR-ervaring. En dat heb je dus niet met de Steam Deck. Tot slot heb je nog de Unknown-titels. Dit zullen games zijn die niet zijn bekeken door Valve en waarvan het dus niet duidelijk is of ze gaan werken.

Genoeg te doen

Uiteindelijk zul je in de Verified categorie genoeg leuke games vinden, waardoor je straks met je Steam Deck heel wat uren los kunt gaan. En als dat bevalt en je meer wil, dan kun je alsnog een Nintendo Switch in huis halen. De OLED-versie bijvoorbeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen