Xbox viert feest met speciale controller en meer

Games Jelle van Es 8 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Op 15 november is het alweer twintig jaar geleden dat de originele Xbox uitkwam in de Verenigde Staten. En dat wil Microsoft gaan vieren.

Via een nieuwe blogpost heeft men laten weten dat er ter ere van die verjaardag een 20th Anniversary Special Edition Xbox Wireless Controller wordt uitgebracht. En ook een 20th Anniversary Special Edition Stereo Headset.

Xbox viert feest

De 20th Anniversary Special Edition Xbox Wireless Controller is een ode aan de originele debug kit van de spelcomputer. Deze kits werden gebruikt om de games op te sten en te ontwikkelen en was destijds doorzichtig gemaakt in plaats van het zwarte plastic van de spelcomputer zoals je die in de winkel kon scoren. Deze controller is dan ook doorzichtig, zodat je goed kunt zien wat er aan de binnenkant allemaal speelt. Bij de handvaten van de controller (om het zo maar even te noemen) zie je de felle groene kleur, die we kennen van het oude logo. Uiteraard maakt de nieuwe controller gebruik van alle mogelijkheden die de moderne controller ook biedt. Zo heb je dus een betere d-pad en de Share-knop. Mocht je niet de meest recente spelcomputer van Microsoft hebben, dan kun je de controller ook gebruiken wanneer je games op bijvoorbeeld iOS en Android speelt.

De speciale controller (Afbeelding: Microsoft)

Mocht je gebruik maken van deze controller bij je Xbox Series X of S=spelcomputer, dan krijg je automatisch de 20th Anniversary dynamic background. Die kun je ook krijgen wanneer een vriend zo’n controller heeft en hem even bij jou aansluit. Maar die verdwijnt dan wel wanneer hij of zij een andere background kiest.

Headset

Sinds kort heeft Microsoft zijn Xbox Stereo Headset uitgebracht. En deze krijgt nu ook een 20th Anniversary Special Edition. Net als bij de controller maakt deze gebruik van dezelfde soort kleuren en is hij doorzichtig. Buiten deze twee producten is er ook nog speciale gear te scoren en een oplaadstation van Razer. Een leuk feestje dus.

De headset (Afbeelding: Microsoft)

Xbox Game Pass: dit zijn de 10 beste games die je nu kunt spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen