Xbox Game Pass: dit zijn de 10 beste games die je nu kunt spelen

Games Mark Hofman 26 sep 2021
Leestijd: 5 minuten

De Xbox Game Pass is voor veel gamers een fantastische uitkomst. Voor €9,99 per maand krijg je toegang tot collectie aan heerlijke games die je kunt downloaden en spelen. Niet alleen oudere titels, maar ook toekomstige parels zijn soms direct na release te spelen. Zoals ik dus al zei: een fantastische uitkomst.

Welke games zijn anno 2021 alleen de moeite waar op Xbox Game Pass? Dat is niet alleen handig voor mensen die er al gebruik van maken, maar ook zeker voor mensen die nog twijfelen over de aanschaf van het abonnement. In dit artikel geef ik je het antwoord.

Xbox Game Pass: de 10 beste games om te spelen

De volgende 10 games maken wat mij betreft de Xbox Game Pass al de moeite waard. Ook al blijft dit altijd een kwestie van smaak, kan ik me niet voorstellen dat je uit één van de onderstaande titels geen plezier kunt halen.

#1 Halo Master Chief Collection:  topper op de Xbox Game Pass

Als er één serie is die je als gamer gespeeld moet hebben op de Xbox, dan is het zonder twijfel Halo wel. Maar waar moet je nu eigenlijk beginnen? Nou, bij de Halo Master Chief Collection. Via de Xbox Game Pass krijg je toegang tot alle belangrijke Halo games die er toedoen. Je begint bij het verhaal van Halo: Reach en eindigt bij Halo 4. Ideaal, want hierdoor speel je één van de beste shooters en meest interessante campaigns die het gamelandschap je te bieden heeft.

Halo: The Master Chief Collection Xbox Series X
Halo: The Master Chief Collection (Afbeelding: Microsoft)

#2 Xbox Game Pass: Hades

Het maakt niet uit aan wie je het vraagt, maar als je mensen vraagt om een van de beste rogue-lites ooit gemaakt dan zal de naam Hades waarschijnlijk vallen. Zelfs als het genre je niet heel erg aanspreekt zal de game je aantrekken. De stijl, de gameplay en het verhaal: alles klopt aan deze heerlijke game. Dat de Xbox Game Pass hem aanbiedt is eigenlijk al reden genoeg om hem aan te schaffen.

Hades 3
Hades 3 (Afbeelding: Supergiant Games)

#3 Forza Horizon 4

Het is nog even wachten tot Forza Horizon 5 verschijnt op de Xbox Game Pass. Toch is zijn voorganger zonder twijfel ook de moeite waard. Als het op racegames aankomt is Forza het pareltje van de Xbox en dat geldt dus ook voor de game pass. Je speelt dit keer in Engeland en moet jezelf wederom omhoog werken tijdens het inmiddels beroemde festival. Ideaal om alleen te spelen, geniaal om samen met een aantal vrienden te doen.

Forza Horizon 4 Xbox Game PAss
Forza Horizon 4 (Afbeelding: Microsoft)

#4 Yakuza: Like A Dragon

Yakuza: Like A Dragon zit, zoals collega Jelle destijds in zijn review zei, enorm goed in elkaar. Nadat de serie tot een einde leek konden we opeens genieten van het verhaal van Ichiban Kasuga. En dat verhaal moet al reden genoeg zijn om deze game überhaupt te proberen. De beste man heeft namelijk een zware jeugd achter de rug en is gaande weg in de wereld van Yakuza terecht gekomen. Hij draaide onschuldig de bak in en keert 18 jaar later terug. Alleen is iedereen hem dan al vergeten en wordt hij zelf verraden. Tijd voor wraak.

Yakuza Like a Dragon PlayStation
Yakuza Like a Dragon (Afbeelding: Sega)

#5 Xbox Game Pass: Moonlighter

Wie het leuk vindt om twee dingen met elkaar te combineren, die kan zonder twijfel zijn ei kwijt met Moonlighter. Enerzijds ben je bezig met het ontdekken van grotten, vecht je met boosaardige wezens en verzamel je spullen. Anderzijds ben je in je winkel en probeer je die spullen weer aan de mens te verkopen. Een heerlijke combinatie die ervoor zorgt dat de Xbox Game Pass weer net dat beetje extra te bieden heeft.

#6 Sea of Thieves

Mensen met een Xbox Game Pass moeten Sea of Thieves eens proberen. Je hoeft het lang te spelen, maar zorg in ieder geval dat je de titel een kans gegeven hebt. De game biedt namelijk een fantastische wereld waarin je als piraat zelf kunt bepalen wat je precies doet. Het maakt niet uit of je schepen wilt plunderen, goederen wilt ruilen of op ontdekkingsreis wil gaan: alles is mogelijk.

Sea of Thieves
Sea of Thieves (Afbeelding: Rare)

#7 The Elder Scrolls V: Skyrim

Als er één game is uitgemolken (naast GTA V) dan is het The Elder Scrolls V: Skyrim wel. En toch blijf de game van Bethesda constant plezier leveren. Ik heb het spel inmiddels al op vijf verschillende consoles gespeeld en ben er ook met mijn Xbox Game Pass weer voor gevallen. Of het nu gaat om de wereld, het verhaal of de tientallen uren die je erin kwijt kunt: Skyrim is een heerlijke game!

Slecht nieuws voor fans van The Elder Scrolls VI en Skyrim
Hier valt vast wat te halen (Afbeelding: Bethesda)

#8 Control

De Xbox Game Pass heeft een hoop pareltjes te bieden en Control hoort daar zonder twijfel bij. De game wordt gezien als een van de beste van 2019 en zorgt ervoor dat actie-thrillers fans op hun wenken bediend worden. In de schoenen van Jesse Faden ontdek je nieuwe krachten en wapens en speel je de hoofdrol in je eigen thriller. Hoe tof is dat?

#9 Xbox Game Pass: Gears 5

Naast Halo en Forza is er nog een titel die Xbox-gebruikers gespeeld moeten hebben: Gears of War. Het meest recente deel, Gears 5, is wat dat betreft een aanrader van jewelste. Het spel beschikt niet alleen over een heerlijke single-player modus, maar ook over een fantastische multiplayer. Zeker weten de moeite, dus.

Xbox Game Pass
Gameplay is dik in orde (Afbeelding: Microsoft)

#10 Viva Pīnata

Als er één game is die de Xbox 360 weet te kenmerken als geen ander, dan is het op één of andere manier Viva Pīnata wel. Wie even geen zin heeft in explosies, acties en urenlange sessies op het puntje van de bank, die kan aan de slag gaan met deze fantastische game. Je krijgt in deze game de controle over je eigen Pīnata tuin die je vorm moet gaan geven. Al je beslissingen hebben consequenties en dat maakt de game, die al fantastisch is, alleen maar leuker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen