Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Nerdy Stuff 25 sep 2021

8 gadgets die online als warme broodjes over de toonbank vliegen

Heb je geld over en geen flauw idee wat je er mee moet? Geef het aan een goed doel, steek het in aandelen of geef het uit aan wat nieuwe handige gadgets. Welke je kiest maakt ons niet uit. Al hebben we hieronder wel acht populaire gadgets op Amazon voor je op een rij gezet, gewoon, ter inspiratie. Het ene gadget is handig en het andere gadget is voornamelijk goed voor je vermaak.

Denk wel goed na voordat je een item in je digitale winkelwagentje stopt en afrekent. Wanneer je het pakketje hebt ontvangen en het niet goed is verpulvert Amazon het ongebruikte item namelijk graag voor je. Zonde? Doodzonde. Dit ga je natuurlijk tegen door impulsaankopen niet terug te sturen, of beter: ze in eerste instantie niet te doen. Maar wie weet kun jij wel uit de voeten met een van de onderstaande populaire gadgets.

Apple Lightning naar 3,5 mm koptelefoonaansluiting

De komst van Apple’s iPhone 7 in 2016 betekende het einde van de headphone jack in iPhones. Snik. Dat is geen probleem wanneer je Bluetooth oordopjes, zoals Apple’s AirPods gebruikt, maar wie liever geen Bluetooth op zijn hoofd heeft kan met een kleine omweg alsnog een hoofdtelefoon met snoer gebruiken. Die kleine omweg heet de Apple Lightning naar 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Dat dit gadget populair is laat zien dat gadgets met kabel nog niet helemaal ten dode zijn opgeschreven.

apple lightning kabel
Apple Lightning naar 3,5 mm koptelefoonaansluiting (Afbeelding: Apple)

Gadgets voor werk: Draadloze muis

Bij een goede thuiswerk set-up, en eigenlijk op iedere werkplek met computer en/of laptop, hoort een muis. Op Amazon kwamen we dit goedkope exemplaar van het bekende en betrouwbare merk Logitech tegen. De simpele draadloze muis werkt via een mini USB-dongle en heeft een batterijduur van 12 maanden.

Logitech M185 draadloze muis
Logitech M185 Draadloze muis (Afbeelding: Logitech)

Shure MV7 USB-microfoon voor podcasting

Heb jij nog geen podcast waarin je met vage vrienden over een triviaal onderwerp dat niemand echt interesseert praat? Dan mag je jezelf de vraag stellen of jullie wel echt vrienden zijn. En of jullie wel echt in 2021 leven. Een podcast hebben is tegenwoordig namelijk een minimale vereiste voor iedere vriendschap en ZZP’er. Dat is ook te zien op Amazon, waar gadgets zoals deze microfoon met statief als warme broodjes over de digitale toonbank gaan.

Shure MV7 USB-Microfoon
Shure MV7 USB-Microfoon voor podcasting (Afbeelding: Shure)

Populaire gadgets: Xiaomi Mi Band 5 smartwatch

Het bekende Chinese tech-merk Xiaomi heeft inmiddels de Xiaomi Mi Band 6 uitgebracht, maar de Mi Band 5 is nog steeds een razend populaire activity tracker. De Mi Band 5 is de voorganger van de Mi Band 6 en is nog steeds een goede koop. De twee zijn haast niet van elkaar te onderscheiden als het op het ontwerp aankomt.

Er zijn natuurlijk wel een aantal verschillen, waarvan de belangrijkste het grotere beeldscherm van de Mi Band 6 is, en het AMOLED-display met grotere resolutie. Wie niet de meest geavanceerde smartwatch ter wereld zoekt maar genoeg heeft aan de basic fitness tracking-functies (die in de Mi Band 5 veel meer dan basic zijn) kan het beste voor Xiaomi’s Mi Band 5 kiezen.

Xiaomi Mi Band 5
Xiaomi Mi Band 5 (Afbeelding: AliExpress)

Kindle Paperwhite e-reader

Amazon’s Kindle e-readers zijn razend populair. Een van de meest verkochte gadgets om mee te lezen is deze Paperwhite. De populaire Paperwhite e-reader is dun, volledig waterdicht en heeft ingebouwde Bluetooth. Danzkij deze laatste functie kun je ook Bluetooth oordopjes of -hoofdtelefoon aan de e-reader koppelen om naar audioboeken te luisteren. Een toffe extra van deze betaalbare populaire e-reader.

Kindle Paperwhite e-reader
Kindle Paperwhite (Afbeelding: Amazon)

Populaire gadgets: Mini beamer

Een beamer is een goed alternatief op een lelijke tv in de kamer. Dat vinden meer mensen, aangezien deze Full HD Topvision Mini Beamer met 1080p een van de meest populaire gadgets op Amazon is. Het enige dat je nodig hebt voor de ultieme thuisbioscoop is een projector, een lege muur, goede verduisterende gordijnen (al is de donkere wintertijd ook goed genoeg) en een bank waarop je flink onderuit kunt hangen.

Topvision mini projector gadgets
Topvision Mini Projector (Afbeelding: Amazon)

Instax Mini 11 camera

Hoeveel foto’s staan op jouw smartphone? Wij durven niet te gokken. Al die foto’s verdwijnen in de camera roll op je smartphone om nooit meer bekeken te worden. Leuke herinneringen, hoor. Veel leuker is het om Polaroid foto’s te schieten, daar een foto van te maken met je smartphone, en die vervolgens nooit meer te bekijken. Al kun je ze natuurlijk ook aan je muur hangen: een beter idee.

Instax Mini 11 camera gadgets
Instax Mini 11 camera (Afbeelding: Fujifilm)

Budget JBL oordopjes

Hé, zeiden we nou dat gadgets met een kabel nog niet ten dode zijn opgeschreven? Naast een 3,5 mm koptelefoonaansluiting zijn ook deze budget JBL oordopjes populair op Amazon. De basic oordopjes met een frequentie van 20 KHz kosten slechts een tientje en gaan, als je een beetje zuinig met je spullen bent, mee tot gadgets met kabels wel ten dode zijn opgeschreven.

JBL T110 in-ear hoofdtelefoon gadgets
JBL T110 in-ear hoofdtelefoon (Afbeelding: JBL)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 gadgets die online als warme broodjes over de toonbank vliegen
Sluiten