Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische auto's 25 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Bizarre elektrische auto van de week: de droom voor één persoon

Voor opvallende, bizarre en vreemde gadgets moet je op AliExpress zijn. Het verbaast je vast niet dat je ook op de Chinese webshop terecht kunt voor elektrische voertuigen. De ene na het andere elektrische voertuig verschijnt op de weg en zo verschijnt ook het ene na het andere ‘futuristische’ elektrische voertuig op AliExpress. De een nog opvallender en ehm, origineler dan de ander.

Het bizarre elektrische voertuig van deze week is een elektrische auto een voor één persoon. Oké, ‘auto’ is misschien een beetje een groot woord voor dit voertuig. Zeker gezien dit voertuig alles behalve groot is. Het minuscule ding is waarschijnlijk een stuk minder efficiënt en praktisch dan de gemiddelde (en niet gemiddelde) elektrische fiets, maar we wilden je deze bizarre elektrische auto van AliExpress niet onthouden.

Bizarre elektrische voertuigen van AliExpress: kijken en niet kopen

Laten we voorop stellen dat we het niemand serieus aanraden om een elektrisch voertuig, of elektrisch vaartuig, van de Chinese webshop te kopen. Daar staat namelijk met grote letters ‘FIASCO’ op geschreven. De aankoop van een dergelijk item op AliExpress komt met de garantie van slechte ervaring en een product dat niet geheel (of geheel niet) overeenkomt met de beschrijving. Beter hou je dat geld dus in je zak. Dat hoeft je er natuurlijk niet van te weerhouden om de opvallende voertuigen op de webshop te bekijken, net als wij doen.

Zo hebben we deze week een bizarre elektrische ‘auto’ voor je uitgezocht die geschikt is voor één persoon. Want waarom ruimte hebben voor bijrijders en passagiers als je toch altijd alleen op pad gaat?

elektrische auto aliexpress
Elektrische auto voor één (Afbeelding: AliExpress)

Elektrische auto voor één persoon

Op het eerste gezicht lijkt deze elektrische auto meer op een overdekte scootmobiel. Het voertuig heeft precies genoeg ruimte voor één persoon en met een beetje geluk een pak hagelslag en pot pindakaas. De auto is super compact en is zowel kort als smal. Zo smal zelfs dat je wanneer je er aan de ene kant in stapt er waarschijnlijk direct aan de andere kant met minimaal één bil uit valt.

Op het tweede gezicht lijkt deze elektrische auto nog steeds op een overdekte scootmobiel. De kleine 1000W motor is goed voor een maximale snelheid van 40 kilometer per uur, en dankzij de 60V en 32Ah accu heeft AliExpress’ voertuig-voor-één een actieradius van zo’n 60 kilometer. Tenminste, als we AliExpress mogen geloven, en ervaring leert dat we dat niet mogen.

elektrische auto mini aliexpress
Mini elektrisch voertuig (Afbeelding: AliExpress)

Een voordeel van deze mini elektrische auto? Parkeren. Om deze bad boy te parkeren heb je helemaal geen parkeerplaats nodig. Duw simpelweg een fiets om in een vol fietsenrek en voilà: plekkie! Wellicht maakt het parkeergemak deze elektrische auto de droom voor één persoon. Al zijn volgens Marco de meeste dromen bedrog. Of deze mini elektrische auto een droom is die bedriegt? Wij hebben het geld er niet voor over om daar een definitief antwoord op te geven.

Het je het vorige elektrische voertuig van AliExpress gemist? Bewonder dan hier een elektrisch voertuig, nee, een elektrisch vaartuig in de vorm van een enorme badeend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!