Elektrische boot vermomd als badeend (of is het andersom?)

Elektrische auto's Lisanne Beijen 19 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Voor opvallende, bizarre en vreemde gadgets moet je op AliExpress zijn. Tegenwoordig kun je ook op de Chinese webshop terecht voor elektrische voertuigen. De ene na het andere elektrische voertuig verschijnt op de weg en zo verschijnt ook het ene na het andere ‘futuristische’ elektrische voertuig op AliExpress. De een nog opvallender en vreemder dan de ander. Naast voertuigen kun je er ook vaartuigen vinden, neem bijvoorbeeld deze ehm, opvallende elektrische boot.

Met deze elektrische boot op de gracht, meren en andere Nederlandse wateren val je zeker op. Of het beestje ook daadwerkelijk vaart? Eerst zien, en dan geloven.

Elektrische boot zonder elektrische motor?

Toen we de productpagina van deze boot voor het eerst op AliExpress zagen dachten we dat er weer eens iets mis was gegaan met de automatische vertaling van de productomschrijving. Dit ding een elektrische boot? Het lijkt eerder op een waterfiets met overkapping. Daarnaast is een prijs van zo’n 1300 euro een koopje voor een boot met elektrische motor.

elektrische boot aliexpress
Elektrische boot vermomd als badeend (Afbeelding: AliExpress)

Iets anders wat ons deed twijfelen over deze waterfiets, ehm boot, is dat de motor niet zichtbaar is. De boot heeft duidelijk geen elektrische buitenboordmotor. Waar de motor wel is verwerkt? Geen idee. Er wordt namelijk in de productomschrijving met geen woord gerept over een elektrische motor.

Oké, alle alarmbellen gaan rinkelen. Deze boot lijkt niet elektrisch te zijn, maar in AliExpress we trust en dus gaan we er gewoon vanuit dat we onze peddels niet hoeven mee te nemen aan boord van dit gele bootje.

elektrische boot badeend AliExpress
Badeend vermomd als elektrische boot (Afbeelding: AliExpress)

AliExpress elektrisch voertuig is badeend

We waren het haast vergeten te benoemen, maar het is natuurlijk overduidelijk dat dit geen ‘gewone’ boot is. Het gevaarte is een enorme badeend. Dat stelt ons gerust. Heb je ooit een badeend zien zinken? Wij niet. Aan boord stappen van een boot in de vorm van een badeend biedt daarom garantie voor het behouden van droge voeten. Die garantie heb je nodig, want Ali geeft je die garantie niet.

Hier nog 5 bizarre en opvallende elektrische voertuigen van AliExpress.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen