Lisanne Beijen
Lisanne Beijen E-bikes 19 sep 2021

De elektrische fiets van BMW heeft wel een heel bijzonder feature

Tijdens de 2021 Autoshow heeft BMW het concept voor een nieuwe elektrische fiets gepresenteerd, of beter gezegd een speed pedelec. Deze fiets valt op, in positieve zin. BMW’s opvallende i Vision AMBY is speciaal ontwikkeld voor stadsgebruik en heeft een aantal hele toffe functies.

i Vision AMBY wordt door veel media ‘de toekomst van de elektrische fiets’ genoemd. Die zin hebben we al te vaak voorbij zien komen en we hebben het ook zelf al te vaak gezegd over nieuwe futuristische e-bikes. Laten we ophouden met iedere nieuwe elektrische fiets met een opvallend design en nieuwe functies ‘de toekomst’ te noemen, en het beestje gewoon bij zijn naam noemen: BMW’s nieuwe concept e-bike is cool. Wij willen er graag een proefritje op maken.

BMW i Vision AMBY: elektrische fiets met bizarre actieradius

Steeds meer autofabrikanten ontwikkelen e-bikes. Wie zich afvraagt waarom kan voor een antwoord het beste even een kijkje nemen naar de verkoopcijfers van elektrische fietsen in Europa en wereldwijd. E-bikes zijn, naast super handig, ook booming business. Met alle design skills en technologie in huis is een autofabrikant als BMW de perfecte kandidaat voor het ontwikkelen van een perfecte elektrische fiets.

i Vision AMBY e-bike BMW
i Vision AMBY concept (Afbeelding: BMW)

Volgens BMW ziet de perfecte elektrische fiets, of eigenlijk de perfecte speed pedelec, eruit als de i Vision AMBY. Deze sportieve fiets is een soort mix tussen een elektrische racefiets en een e-MTB.

De 2000 Wh accu is in het midden van het frame geplaatst en heeft genoeg capaciteit voor een actieradius van bijna 300 (!) kilometer. Is de accu leeg? Dan is hij is drie uur weer volledig opgeladen. Een enorme actieradius en een snelle laadtijd zijn zeker onderdeel van het recept van een perfecte elektrische fiets.

BMW i Vision AMBY elektrische fiets
BMW i Vision AMBY (Afbeelding: BMW)

Slimme speed pedelec met handige functie voor extra veiligheid op de weg

Het ontwerp van de fiets is niet het enige dat opvalt aan BMW’s i Vision AMBY concept e-bike. Deze speed pedelec is voorzien van de nodige (of onnodige, het is maar net hoe je het bekijkt) slimme snufjes. De e-bike is te verbinden met een smartphone app die vervolgens onder meer automatisch de locatie van de fiets herkent, het soort weg herkent waar de fiets op fietst en via welke vervolgens ook de snelheid stand van de e-bike aan te passen is.

De meest opvallende slimme functie van de elektrische fiets is wat ons betreft de proximity radar. Deze veiligheidsfunctie waarschuwt de berijder met visuele- en audiomeldingen wanneer een voertuig de e-bike van achteren nadert.

Als je wel houdt van een beetje opvallende elektrische fiets is deze e-bike die bijna volledig is gemaakt van hout ook zeker een aanrader.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De elektrische fiets van BMW heeft wel een heel bijzonder feature
Sluiten